Богдан тешко проналазио ријечи: Они су били тим!

"Нисмо се опаметили. . . ", рекао је Богдан Богдановић, док је Стефан Јовић понављао да је проблем био до одбране.

Кошарка 10.09.2019 | 17:49
Богдан тешко проналазио ријечи: Они су били тим!
Србија је заказала када је било најважније.

"Орлови" се из Кине не враћају са златом, како смо сањали, чак ни са медаљом, пошто су у одлучујућим утакмицама на Свјетском првенству у Кини одиграли лоше и забиљежили поразе од Шпаније и Аргентине, па нам слиједи разигравање од петог до осмог мјеста...

Разлози пораза и драстичног пада у игри тражиће се у наредним данима, а док су "вруће главе" наши кошаркаши тешко су проналазили праве ријечи.

Пред камере Радио телевизије Србије стали су Стефан Јовић и Богдан Богдановић.

"Мислим да наша одбрана, као и против Шпаније, није урадила добар посао. Примили смо 97 поена, они су шутирали изванредно, али понављам одбрана и само одбрана. Кад све полази од одбране као што је нама од Копаоника до сада, нормално да ни напад не може да иде као некад. То је кључ!", казао је Стефан Јовић који данас није могао да уђе у познати ритам.

Поново је у редовима репрезентације Србије најефикаснији био Богдановић са 21 поеном, али је одмах поручио да би све мијењао да смо прошли даље.

"Ми смо изгубили, а они су показали да су тим. Кошарка је тимски спорт и то побјеђује, али нажалост доживјели смо два пораза и нисмо се опаметили послије Шпаније", рекао је Богдановић који је још једном нагласио да је четвртфинале увијек најтежа утакмица на турниру.

Убацили су они све, али били смо ту близу, могли смо много боље да играмо одбрнау, лако је причати сад послије пораза шта је било...".

Србија сада чека дуел САД и Француза, пошто ће са пораженим играти у "разигравању". Обично те утакмице не буде довољну мотивацију код играча, посебно после оваквог "треска о под", међутим Богдановић поручује да не брине.

"Играћемо исто као до сада, ми смо професионалци. Ово радимо јер волимо. Ја волим да играм за Србију и играћу као и до сада", казао је Богдановић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар