СП: Аргентинци блистају пред четвртфинале и Србију!

Показаћемо наш ДНК, иако Србија може да изведе 2,10 петорку! Кампацо и селектор Ернандез не желе да се зауставе овде.

Кошарка 10.09.2019 | 10:51
СП: Аргентинци блистају пред четвртфинале и Србију!
Аргентина је остварила оно по шта је дошла на Мундобаскет.

Капитен Луис Скола је на Твитеру сликовито објаснио да је циљ испуњен: Прошли су групу и обезбедили пласман на Олимпијске игре у Токију наредног лета.

Аргентинци су дошли до четвртфинала са Србијом без пораза, а после пораза од Бразила су обезбедили и олимпијску визу. Реалов плејмејкер Факундо Кампацо не крије да је главни циљ испуњен.

„Пресрећни смо, иако мислим да још нисмо завршили посао. Прославили смо, загрлили један другог и честитали. Остварили смо циљ који смо поставили уочи такмичења. Мало је чудно што смо прославили иако нисмо били на терену већ смо гледали другу утакмицу. Али заслужили смо ово због пожртвованости коју смо показали“, рекао је задовољни Кампацо.

Сјајни асистент не жели да стане овде упркос препреци у виду Србије у четвртфиналу.

„Идемо да дамо све од себе јер желимо да се измеримо колико смо јаки. Још нисмо свесни колико можемо и шта је наша најбоља верзија. До сада смо играли одлично цео турнир, тако да верујем у наш ДНК који нас је карактерисао годинама. Али када говорино о противнику као што је Србија, онда смо свесни да морамо бити на 100 одсто физичких и менталних капацитета. Ипак, верујем да можемо у финале ако будемо максимално фокусирани. Надамо се да нисмо достигли врхунац јер годинама играмо заједно за оваква такмичења. Луис Скола је лидер групе који нас води на прави начин. Играли смо добру кошарку против добрих противника и показали да је тимска игра изнад сваког индивидуалног учинка“, завршио је Кампацо.  

Аргентински селектор Серхио Ернандез има медаље са Гаучосима са свих великих такмичења осим Мундобаскета. Има пуно респекта према Србији, али нада се још једном добром издању својих изабраника.

„Србија је веома комплетан тим. Јако су високи и без проблема могу да изведу петорку са просеком 2,10 метара. Имају веома јаке игаче под кошем а споља Богдановића који разноврсно решава проблеме у нападу. Плус што су веома искусни. Мораћемо да одговоримо брзином, динамиком, тактиком... И храброшћу! Некада се утакмице не побеђују јер од противника видите џина. И ту не мислим на физички изглед. Знамо да је Србија можда и највећи кандидат за освајање Мундобаскета, али знамо и да са правим размишљанем и ставом можемо да победимо сваку утакмицу“, поручио је аргентински селектор.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар