Како је мали Мартин напунио џепове татици?

Само Реал даје уговор од 3. 000. 000 евра тренеру петлића! У истом том периоду Зинедин Зидан је радио као тренер у Реалу Б за 600. 000 по сезони. . .

Фудбал 10.09.2019 | 14:58
Како је мали Мартин напунио џепове татици?
Уговори, лични мејлови и изводи до којих је стигао сада већ чувени сајт Фудбал Ликс показују да је Ханс Ерик Едегард потписао лични уговор тежак 30.000.000 норвешких круна (3.000.000 евра) са Реалом из Мадрида истога дана када је његов синчић Мартин задужио чувени бели дрес као велики таленат. Једини услов у уговору био је да отац репрезентативца Норвешке постане помоћник у стручном штабу петлића Краљевског клуба, пишу локални медији у Норвешкој.

У земљама као што је Енглеска стриктно је забрањено да клубови плаћају родитељима (и директно и индиректно) како би обезбедили трансфер детета. Али, се такви закони најчешће прескачу тако што клубови дају посао родитељима. То је, рецимо, био случај са оцем данског репрезентативца Андреаса Кристенсена који је својевремено од Челсија добио 6.000.000 данских круна (око 800.000 евра) као скаут Плаваца за Скандинавију, иако претходно није имао никакво релевантно искуство. 

У Мадриду, пак, Ханс Ерик Едегард га је "прешишао" финанијски и то после само једне сезоне коју је провео као развојни тренер у норвешком друголигашу Мјондалену. Био је јануар 2015. када је талентовани Мартин Едегард после турнеје у Манчестер Ситију, Барселони, Ливерпулу, Арсеналу, Бајерну и Манчестер Јунајтеду одлучио да пређе у Мадрид и потпише уговор на три и по сезона, до јуна 2018.

Кезили су се тог дана од задовољства и син и отац у просторијама највећег клуба на свету, а посебно је задовољан био господин у џинсу и плавој кошуљи знајући да га чека нови, много плаћенији посао од оног у Мјондалену.

"То је лудост. Очигледно се ради о скривеним уплатама због трансфера Мартина Одегарда, али да радиш три и по године као тренер млађих категорија и да добијеш за то преко 3.000.000 евра, па то ниједан нормалан клуб не ради", тврди норвешки адвокат Пер А. Флод који има искуства са Шпанцима пошто је својевремено водио рачуна о каријери Џона Каруа у Валенсији.

Према наводима Фудбал Ликса, "развојни тренер" млађих категорија Реал Мадрида Ханс Ерик Одегард зарађивао је 100.000 евра месечно, односно 957.143 годишње (уз бонусе) за три и по сезоне. Занимљиво, у то време Зинедин Зидан је као тренер Кастиље (Реал Б) радио за 600.000 евра по сезони...

Извор: моззартспорт

Фото: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар