ЕП: Нема Јовића, Тадића, а биће још промјена...

Селектор фудбалске репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић најављује много измјена у тиму за меч против Луксембурга у уторак увече о односу на утакмицу са Португалом. Александар Митровић: "Опет нови почетак".

Фудбал 10.09.2019 | 13:04
ЕП: Нема Јовића, Тадића, а биће још промјена...
Лука Јовић и Душан Тадић неће моћи да помогну "орловима" у мечу против Луксембурга, у уторак увече (20.45х) у квалификацијама за Европско првенство, а Тумбаковић каже да ће осим тих принудних измјена, бити још неких, гледано на састав који је играо против Португала у суботу увече у Београду и изгубио (2:4).

Српски тим је у незавидној ситуацији у својој групи и шансе су само теоретске, математичке и увијек су на неком новом почетку...

И Тумбаковић се, изгледа, помирио са судбином...

"Тадић је најбољи плејмејкер Европе, сјајан играч, али љекари кажу да му треба одмор од три, четири дана и ја им вјерујем.То је један моменат, али је и резултат са Португалом издефинисао наш пут за даље. Биће још промјена у тиму, даћу неким другим момцима шансу, желим сем на тренингу да их видим на терену", рекао је Тумбаковић на конференцији за новинаре у Луксембургу.

Осврнуо се још једном на меч са Португалом у свјетлу предтојећег дуела са Луксембургом.

"Истина је да смо више причали о Португалу, али смо врло професионално пруступили и овом мечу. Зоран Филиповић и Момчило Вукотић су скаутирали оба ривала. Предрасуда је да су бодови сигурни, очекујем озбиљну борбу", рекао је Тумбаковић.

Он истиче да Луксембург има тим који завређује пажњу.

"Не правим алиби никакав, они иду миц по миц напред. Испред су нас на табели, имају гол разлику бољу. Тешко примају голове, тешко их и дају додуше. Желимо да остваримо добар резултат, али морамо добро да се напнемо за то", рекао је Тумбаковић.

Најбољи стријелац фудбалске репрезентације Србије Александар Митровић изјавио је да је пораз од Португала оставио горак укус, али да је меч против Луксембурга "нови почетак и припрема за бараж".

"Поново крећемо од нуле, више ништа не зависи од нас, само смо математички у игри. У фудбалу је све могуће, али свакако би требало искористити ове мецеве да схватимо селекторове идеје и да се упознамо са њим", рекао је Митровић новинарима.

Он је додао да је атмосфера у екипи, упркос свему, перфектна и да мотивације неће недостајати.

"Мотивација када играте за своју земљу,свој народ, не недостаје. На свако окупљање долазимо да дамо максимум. Овдје смо, такође, дошли да побиједимо. Нисмо у завидној позицији, али док има шансе борићемо се, макар кроз бараж за Лигу нација да одемо на Европско првенство", поручио је Митровић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар