Жријеб Лиге БиХ: Дерби у Мостару, Игокеа у Вогошћи!

У првом колу актуелни шампион Широки Бријег гостује Зрињском, док у другој рунди укршта копља са ривалом из прошлосезонског финала плеј-офа, екипом Спарса.

Кошарка 12.09.2019 | 12:45
Жријеб Лиге БиХ: Дерби у Мостару, Игокеа у Вогошћи!
У просторијама Кошаркашког савеза Босне и Херцеговине данас је одржан жријеб такмичарских бројева за Лигу БиХ у сезони 2019-20.

У шампионату ће учествовати 12 екипа, а титулу ће бранити Широки Бријег, који је прошле сезоне у финалу плеј-офа резултатом 3:2 у побједама тријумфовао над екипом Спарса.

Бранилац трофеја и десетоструки шампион Босне и Херцеговине у првом колу ће у херцеговачком дербију гостовати Зрињском, док ће Игокеа, која прошле сезоне није наступала у бх. елити и која ће ове сезоне играти регуларни дио сезоне, на премијери гостовати екипи Вогошће. Финалиста прошлосезонског плеј-офа у госте ће повратнику Леотару, прошлосезонском шампиону Републике Српске.

Иначе, већ друго коло понудиће велики дерби, с обзиром да ће се на пецари састати два тима која су у прошлој сезони одлучивала о освајачу шампионата.

Лига БиХ почиње 12. октобра.

Такмичарски бројеви: Зрињски (1), Какањ (2), Младост (3), Промо (4), Вогошћа (5), Леотар (6), Спарс (7), Игокеа (8), Братунац (9), Слобода (10), Чапљина (11) и Широки (12).

Прво коло

Зрињски – Широки
Какањ – Чапљина
Младост – Слобода
Промо – Братунац
Вогошћа – Игокеа
Леотар – Спарс

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар