"ИО не може промијенити моју одлуку о оставци!"

Роберт Просинечки је оставку поднио након утакмице шестог кола групе Ј квалификација за ЕУРО 2020 у којој је БиХ поражена у Јеревану од Јерменије резултатом 4:2.

Фудбал 10.09.2019 | 11:10
"ИО не може промијенити моју одлуку о оставци!"
''Одлуку о подношењу оставке сам донио и састанак Извршног одбора Фудбалског савеза Босне и Херцеговине неће ништа промијенити'', изјавио је, сада је извјесно, бивши селектор фудбалске А репрезентације Босне и Херцеговине Роберт Просинечки.

Просинечки се након слетања авиона с репрезентацијом БиХ на аеродром у Сарајеву обратио медијима, а том приликом је потврдио своју одлуку да напушта клупу бх. селекције.

"Ја сам своју одлуку донио и то сам рекао. Кад сам долазио имао сам велике амбиције. Моја нека виђења су била да ћемо с овом репрезентацијом отићи на Европско првенство. Нисам остварио то, односно нисмо остварили, тако да је то један од разлога", рекао је Просинечки.

Истакао је да наредне четири утакмице за новог селектора неће представљати велики притисак и да ће имати времена да се припреми до марта када ће на програму бити утакмице баража за ЕУРО 2020. године.

"Кад видиш како момци раде, нема проблема. Сигурно да ћемо све погледати. Има ту сигурно пуно и мојих грешака, а вјероватно и свих нас који смо радили. Још увијек не могу вјеровати да је Јерменија побиједила БиХ и да одиграш утакмицу, која се у бити игра за квалификације, без довољно жеље, амбиције. Кад се погледа сви резултати су ишли на руку. С побједом били бисмо јако близу, имали бисмо велике шансе, а то нисмо остварили", казао је Просинечки.

Просинечки није хтио говорити о реакцијама играча на вијест да је поднио оставку.

"Ја им желим сву срећу. Вјерујем да ова репрезентација може кроз бараж ићи на Европско првенство", поручио је Просинечки.

На крају је истакао да је према његовом виђењу било немогуће да репрезентација БиХ с оваквим тимом не оде на Европско првенство.

О оставци Просинечког данас ће расправљати Извршни одбор ФС БиХ, а досадашњи селектор бх. репрезентације тврди да тај састанак неће промијенити ништа.

Просинечки је оставку поднио након утакмице шестог кола групе Ј квалификација за ЕУРО 2020 у којој је БиХ поражена у Јеревану од Јерменије, резултатом 4:2.

Међутим, у јерменској престоници је имао дужи састанак са Елведином Бегићем, предсједником ФС БиХ због чега се шпекулисало како би могао повући одлуку, односно да би Извршни одбор могао одбити његову оставку.

На дневном реду данашње сједнице поред "случаја Просинечки" биће и анализирани узроци лоших игара и резултата фудбалске А репрезентације БиХ у квалификацијама за ЕУРО 2020. године.

Сједница ће бити одржана с почетком у 15 сати у просторијама Фудбалског савеза БиХ.

Јерменија је побједом престигла БиХ и заузела треће мјесто на табели с девет бодова. БиХ је остала на седам бодова, а од Финске и другог мјеста које води на Европско првенство је тренутно дијели пет бодова.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ре

10.09.2019 10:32

Бољега немогу наћи, али и за Вас је боље да узмете захвалнији клуб. Овде није фудбал, него политика и неодговорност у питању. Сретно Жути.

ОДГОВОРИТЕ