Хаџибегић: Вјерујем у тријумф над Чешком!

Утакмица петог кола квалификација за ЕУРО 2020 између Црне Горе и Чешке игра се вечерас у Подгорици.  Црногорци без Савића на уздрмане Чехе! Селектор Фарук Хаџибегић не може да рачуна на једног од најбољих играча.

Фудбал 10.09.2019 | 13:42
Хаџибегић: Вјерујем у тријумф над Чешком!
Фудбалска репрезентација Црне Горе дочекаће вечерас у Подгорици селекцију Чешке у мечу 5. кола квалификација за Европско првенство. Селектор Црне Горе Фарук Хаџибегић казао је да вјерује у свој тим и да очекује побједу.

Пети меч у квалификацијама за ЕУРО, посљедња шанса да се национални тим Црне Горе врати у борбу за друго мјесто.

Црна Гора са два освојена бода заузима посљедње мјесто, а евентуалном побједом, остала би у трци за једно од прва два мјеста.

''Ми немамо шта да изгубимо, али можемо пуно да добијемо. Ако дођемо до побједе, можемо реално да мислимо да смо опет у игри'', рекао је Хаџибегић на конференцији за новинаре.

Чешка је прије три дана поражена од Косова у Приштини, а тај меч је додатно је охрабрио све у табору црногорске селекције.

''Утакмица Косово – Чешка показала је да и ми можемо да их побиједимо. Сви су их видјели као фаворите, али су поражени у Приштини. Ипак, више гледам нашу екипу и наше могућности. Кроз меч са Мађарском смо из превелике жеље гријешили, али и побиједили. Док постоји математичка могућност, морамо дати све да би се квалификовали. Сваког ривала респектујемо, свуда се дешавају изненађења, хајде да ми изненадимо вечерас'', рекао је бх. стручњак.

Лоша вијест пред утакмицу са Чешком је да капитен репрезентације Стефан Савић неће играти.

''Није се опоравио од повреде. То ће промијенити наше планове, видјећемо ко је 100 посто спреман, а ко није'', казао је Хаџибегић.

Нападач Црне Горе Фатос Бећирај вјерује да ''соколови'' имају шансу за побједу.

''Чешка није непобједива, као и сваки тим има мане. Неће нам бити лако, анализирали смо противника и закључили да имамо шансу'', казао је Фатос Бећирај.

Сачувати наду или образ? То је изазов са којим се вечерас суочавају Црна Гора и Чешка у оквиру 6. кола квалификација за Европско првенство. Једни још немају победу у кампањи, а други су пре неколико дана доживели бламажу.

Нови селектор Црне Горе Фарук Хаџибегић отпочео је вођење Храбрих соколова победом у пријатељском мечу с Мађарском (2:1). То је домаћима био први тријумф још од октобра 2018, међутим, Чешка је далеко озбиљнији противник и мада је искусни Сарајлија веома задовољан партијом својих изабраника истиче да нико не би смео да упадне у еуфорију.

"Јесте лепо када се крене с победом, али има доста ствари које би требало да се коригују. Али увек је лакше да се нешто дотера после победе", рекао је Хаџибегић и додао да је посебно задовољан тиме што је његова екипа нашла енергије и воље да преокрене после вођства противника већ у 2. минуту.

Црногорци су у прва четири кола квалификација освојили само два бода и налазе се на дну табеле Групе А, а у окршај са Чесима кренуће без стуба одбране, Стефана Савића.

Репрезентација Чешке разочарала је у суботу у Приштини јер је изгубила са 2:1, иако је рано повела. И у Подгорици гости слове за фаворита, делом и због чињенице да су у јуну добили Црногорце веома убедљиво (3:0). Но, показали су да имају доста слабости које би ривал могао да искористи, мада је Хаџибегић упозорио да ће после овог последњег неуспеха бити много опрезнији.

Утакмица Црна Гора - Чешка игра се у Подгорици од 20.45 часова.

Извор: мондо.ба/Анадолија/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар