Видић: Кад играш за Звезду...

. . . после више немаш чега да се плашиш. . . ! "Да ли сам се некада уплашио навијача? Можда само на Селтик парку у првих десетак минута". . .

Фудбал 10.09.2019 | 08:38
Видић: Кад играш за Звезду...
Чувени штопер Манчестер Јунајтеда и један од најбољих дефанзиваца 21. века - Немања Видић, дао је занимљив интервју острвским медијима у ком је говорио о нападачима који су му стварили највише проблема у каријери, односно о стадионима где му је било најтеже да игра због притиска са трибина.

Посебно занимљиве одговоре дао је на то питање о навијачима...

"Играо сам у Напуљу са репрезентацијом... Тај стадион имао је репутацију гласног, застрашујућег. Али када играте у Црвеној звеуди, на Маракани, ви после тога заиста више немате чега да се плашите. Да ли сам се некада уплашио навијача? Можда само на Селтик парку током првих десетак минута утакмице, када навијачи бљују ватру ка вама. Волео сам, ипак, да играм тамо. Због свог менталитета осећао сам се као да сам одрастао уз те навијаче и ту буку".

Када су у питању ривали Видић је посебно истакао Филипа Инзагија, за ког је казао да му је његово кретање у шеснаестерцу правило велике проблеме. Као незгодне поменуо је и Оливера Бирофа, Раула, Леа Месија.

По доласку у Премијер лигу прво се суочио са Питером Краучом...

"Да, он је био моје прво велико искуство у Премијершипу. Никада раније нисам играо против некога тако високог. Када сам га угледао, помислио сам: Вау, шта могу да урадим с овим момком".

Дрогба?

"Веома паметан нападач. Умео је да уђе у мозак дефанзивца, увек је био ту. Играо сам против њега када смо обојица били на врхунцу". 

Агуеро?

"Увек зна где ће лопта отићи и где треба да нападне. Има ниско тежиште и то је проблем за дефанзивце, поготово оне високе. Брзо мења смер". 

Суарез?

"Све ради у трку, рафално. Мислим да често не зна шта тачно ради, али му успева. Веома је директан, увек гладан голова. Трчи 90 минута, има много ватре у њему".

Занимљиву изјаву Немања је дао по питању финала против Барселоне 2009. године у Риму, када су Каталонци славили са 2:0...

"Имали смо сјајан тим, били европски и светски прваци. Могли смо много боље у том финалу. Барселона се тада много више плашила нас, него што смо се ми плашили ње". 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар