Обољели радници Житопромета не могу да се лијече

Већ скоро годину дана, радници бијељинског “Житопромета” не раде, нити им је уплаћено здравствено осигурање. За 26. септембар је заказано ново рочиште на Суду за покретање стечаја, али, до тада, обољели радници не могу да се лијече.

Република Српска 09.09.2019 | 19:44
Обољели радници Житопромета не могу да се лијече
“Већ два човјека смо изгубили, као посљедицу агоније коју су проживљавали заједно са 'Житопрометом', не могу дозволити да се то деси и са трећим тешко обољелим колегом”, рекао је БН ТВ Душан Томић предсједник Синдиката радника бијељинског “Житопромета”.

“Не можемо дозволити да нам умиру колеге које су с нама јеле хљеб, захваљујући нечијој неспособности, неодговорности и нељудскости. Ево на шта је спреман господин Павловић заједно са својом свитом, а то је наређење предсједника Компаније Драге Савића, да човјеку који је 20 година јео хљеб 'Житопромета' и оставио живот у 'Житопромету' - забрани улазак у круг фабрике. Све то они раде зарад личних интереса, на све су спремни”, наставља Душан Томић.

Он додаје да за 116 радника нико ништа до сада није урадио.

“Нико ништа не предузима годину дана. Жетва кукуруза је већ почела, цијена ће толико пасти да ће људи моћи само да плачу, као што плачем и ја за своја два саборца, а плачем и за  рећим. Они су битку изгубили у току нашег штрајка и нисмо могли да реагујемо, а сада апелујем и молим - молим те Слободане, молим те Драго, молим те Мићо, молим те Жељка - не смијемо дозволити да нам људи умиру. Ово се за 24 сата може ријешити”, поручује предсједник Синдиката некадашњег семберског гиганта.

Томић каже да су, док није било струје, сви рачунари, у којима се налазе и подаци одвезени у Компанију Слобомир.

“Господин Драго Савић каже да су они морали то да ураде. Имали смо неколико разговора у којима је био јако дрчан и гдје ми је упутио салву пријетњи. Ја сам због своје породице смиривао ситуацију и рекавши му да онај ко је крив, мораће и одговарати, ако сам то ја, одговараћу, а ако је неко други, такође ће морати преузети одговорност за своја дјела. Јутрос ми је упутио пријетње, за шта имам свједоке, да ће ме ликвидирати. Али, људи моји, па свако би на мом мјесту урадио исто”, тврди Душан Томић.

Прије тога, додаје он, из круга фабрике одвезене су и машине за прављење врећа.



БН ТВ

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Вози Мишко

09.09.2019 17:58

Тај исти Павловић је свим својим радницима остао дужан много новца. Исплаћивао је део плате у коверти, веровали му радници на реч... Ђубре од човека, боље није заслужио. А Драго је подгузна мува, тај би све урадио да остане директор. И ваше је прошло, шта сад?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.09.2019 18:41

Отишла банка оде и то , све смишљено се ради али народ само насједа , ево и доле у Требињу ове жене што шију , колико пута се то већ понавља и опет ће , зато подржавам ову дјецу што одлазе и неће да раде та 500км.

Name

ре мишко

09.09.2019 19:10

ДРАГО САВИЋ ЈЕ СВЕ ОДЛУЧИВАО, УНИШТИО ЈЕ АКВА ПАРК И ЖИТОПРОМЕТ И НАЈВИШЕ ЈЕ ЗАСЛУЖАН ЗА ПАД БАНКЕ. ЛИЦЕМЈЕР КОЈИ БЛАГИ СВЕ РАДИО ИЗА ЛЕЂА И НА КРАЈУ ЈЕ ОТЈЕРАО И БЛАГУ БЛАГОЈЕВИЋА. НИКАКВА МУВА ОН НИЈЕ. ТО ЈЕ ЈЕДАН ПОДЛИ, СИТУИРАНИ ПОКВАРЕЊАК КОЈИ СМРДИ НА КИЛОМЕТАР

Name

РЕ РЕ МИШКО

09.09.2019 19:41

ДАЈ ТУЖИТЕ ТОГ ПОКВАРЕЊАКА ВЕЋ ЈЕДНОМ. ПА ТАЈ СЕ ТАЈНО ПО БИЈЕЉИНИ ВИЂА СА ГАЗДАМА ФИРМИ ЗБОГ КОЈИХ ЋЕ СЕ СРУШИТИ ОБЈЕКАТ АКВА ПАРКА. А ТЕ ФИРМЕ СУ И ТУЖИЛЕ И ОЈАДИЛЕ АКВА ПАРК. ШАЉИТЕ БН ДА СНИМИ ОБЈЕКАТ СА КОГ ОТПАДА И КОЈИ ПРОПАДА. ДРАГИ ЈЕ СВАНУЛО КАД ЈЕ ГОЦИ ИЗ ФОЧЕ УЗЕО АКВА ПАРК. ГЊИДИЦА МАЛА.

Name

За Ре Ре Миско

09.09.2019 23:18

Тацно, опасан овај Драгица цим је успио и Благу и његову екипу превеслати, ма цудо од биберцета а тако тупаво дјелује. Дуг је списак Драга и Блага а резултат се види.

Name

Ре ре ре

10.09.2019 05:42

КАД ЈЕ ДОХАКО БЛАГИ БЛАГОЈЕВИЋУ ОНДА ЗНАТЕ КАКВА ЈЕ ТО ЗМИЈИЦА. УИСТИНУ МИ ЈЕ ЖАО ПАВЛОБИЋА. НАЈСКРОМНИЈИ БОГАТАШ КОЈИ ЈЕ УНИШТЕН САМО ШТО ЈЕ ВЈЕРОВО СИТНИМ ДУШАМА

Name

блокада

09.09.2019 18:07

а малим предузетницима блокирају рацун за 100 марака...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пекар

09.09.2019 19:31

Слободане јадо чупави, ал те намагарчи тај мали Драго Савић, а нас зави у црно. Коти га само доведе. Дајте му ставите слику на ТВ да цијела Српска види гробара Павловића империје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјетар

09.09.2019 19:47

За Зитопромет има купац.Дата је понуда али Павловиц с обзиром да је пословно неспособан,и плус сто је дузан сваком,на сваком кораку,и да је без средстава,он не смије ниста продати.Јер ако прода плати дуг једном а дугује минимално петорици висе од 10 милиона км у име Зитопромета за акције које је залозио ,други це,се љутити,и зато пуста да све пропадне а истовремено уписује на себе некретнине Зитопромета или на зену Миру,....Опаки су то играци.Руши се империја,пукао Графам,Павловиц банка,Аqwа парк, и све остало а за оно сто Зитопромет дугује и оно сто трази 3 милиона еура за несто могу се направити два нова комплетна млина,пекаре,и фабрике стоцне хране,са технлогијом из 2019.године...Стечај је једино рјесење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјетропир

11.09.2019 05:14

Павловић је богатство стекао радом у Америци. Поштеним, у уређеној држави. ОВДЈЕ ЋЕ СВЕ ИЗГУБИТИ ЈЕР НИЈЕ ЗНАО ДА ЈЕ МОГУЋЕ ДА ИМАШ ДИРЕКТОРЕ А Да ОНИ РАДЕ ЗА ДРУГОГ. ТО СУ РАДИЛИ ЊЕГОВИ ДИРЕКТОРИ .

Name

Аграр

09.09.2019 20:27

Малим дрзавама-бананицама треба јос много висе сунца да плодови сазрију?

ОДГОВОРИТЕ
Name

здравко

09.09.2019 21:00

Аграр можете се успоредити са Иди Аминовом угандом иде према томе ,имате и ВИ свог иди амина.

Name

Милос

09.09.2019 21:24

Па сто да се лијеце кад це ионако 4 године дузе зивјети и ако им је боље него у Федерацији.Како це Бурле купити стан у Москви ако се њима плати за лијецење.Па дајте зртвујте се брацо за РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДРАГО, СРАМ ТЕ БИЛО.

10.09.2019 08:12

ДРАГО, СРАМ ТЕ БИЛО, ГОРИЋЕШ У ПАКЛУ. СВЕ СИ НАС УНИШТИО А ТИ ПОСТАО БОГАТАШ.

Name

Ревалтерре

10.09.2019 20:31

Драго је тотални незналица с умисљајем и он је директан кривац за пад Слободана Павловица,у сваком погледу.Све му ради иза ледја.

Name

Руководилац

10.09.2019 19:02

Ко је изнио те масине???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ревалтерре

10.09.2019 19:48

Није нико изнио него с слеперима одвезао у непознатом правцу,Попова или Дворова.