Иванић: Све што се догађа је немоћ Додика и СНСД-а

"Проблем АНП-а је настао оног тренутка када је затражено одобравање МАП-а. То је било 2009. у доба када је СНСД вршио све функције испред РС на нивоу БиХ, казао је за Н1 Младен Иванић", бивши члан Предсједништва БиХ и почасни предсједник ПДП-а.

Република Српска 09.09.2019 | 18:39
Иванић: Све што се догађа је немоћ Додика и СНСД-а
"Постоји захтјев да се одобри актуелни план, који је одобрен али је условно стављен на чекање. Мислим да нека врста међународне обавезе постоји, то је посљедица краткорочног размишљања. И тада се знало да је НАТО бомбардовао ове просторе и да је Србија неутрална, али тада је Додик био у љубави са западом. Данас више није и покушава то склонити. Требао би прихватити годишњи план уз услов да чланство може бити остварено само када све земље регије буду чланице НАТО-а. То је мени фер компромис, али сада је тема НАТО-а превазишла све компромисе", казао је Иванић за Н1.

"Зашто би онај ко је у техничком мандату то радио? То је обавеза коју треба да проводе нове власти", додао је.

Иванић је казао да савјетује СДС и ПДП да не раде посао који треба да ради нова власт.

"Овдје се очекује да ће технички мандат одобрити АНП, а добро знате да то осигурава и провођење тог плана, а то је немогуће. Мој савјет СДС-у и ПДП-у је да то не ураде него да то ураде нове власти и заврше посао започет 2009. године", казао је.

Да ли је Додик дао обећање Русима гледе АНП-а?

"Да ли је дао обећања или није, ја то не знам. Више него јасно је свима да Русија жели да заустави ширење НАТО-а на овом простору, а НАТО жели да БиХ па и Србија уђу. Зато сам рекао да то више није питање политичара и да то превазилази. Вјероватно челни руски људи очекују од Додика да стоји иза тога, као што и Турска жели да БиХ уђе у НАТО и вјероватно то очекује од својих партнера, СДА", казао је Иванић.

Још је казао да се у посљедње вријеме може чути "читав низ приземних политичких обећања".

"Читав низ врло приземних политичких обећања од којих на крају није било ништа. Жестоке изјаве у вези са пропадањем Споразума, па ево видимо да нема ништа. Претпостављам да ће донијети политички став који неће имати оперативну тежину. То показује немоћ која је постала карактеристика СНСД-а и Додика лично, све ово што се догађа показује њихову потпуну немоћ, не могу ништа урадити. Имам осјећај да су постали свима мало досадни и нико не обраћа пажњу на најаве СНСД-а", казао је.

(Н1)

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

Познавалац прилика

09.09.2019 16:48

О којој моћи причаш, једни и други сте исти. И једни и други би једва 100 људи окупили. То је ваша права истинска моћ. Немасе ни једна функција па си се активирао у посљедње вријеме. Шта смо ми Срби толико згријешили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

09.09.2019 20:25

Ја шта би ви да вам нема Додика, о чему би причали. Куку вама несретницима

Name

Стета

09.09.2019 21:03

По мени штета за СзП да не разумију историјски тренутак. Свијет није висе монолитан. Постоји слобода говора. Постоји и некаква мала могуцност да Срби остваре неке своје интересе али морају сви бити на истом путу. Назалост СзП је на неком путу контра народа и истрајни су у самоунистењу. Док је Додик знао кад је свет био монолитан повладјивати Америци сли данас кад смије јасно реци ста мисли он казе и зато га народ воли. Разумије вријеме и политику. СзП не разумије ниста. Кад се Запад радпада они су на њиховој страни против свог народа. То је политицки дебакл

Name

Ре Гојко

10.09.2019 04:53

прицали би о фудбалу, као сто прица сав нормалан свијет међеде.

Name

Ре Иванић

10.09.2019 09:45

Ваша изјава је тако немоћна и лукава, јер ликујете у том сукобу у ком је РС, а не само Додик. Повлачимо се и у чему је проблем? И Британци се повлаче из заједнице као што је ЕУ и опет уредно и нико их не приморава , а ми који јесмо грешком Додика то потписали нисмо ушли у НАТО јер то је био потпис сарадње. Изгубилисте мислим дефинитвно сваку шансу у РС и као појединац и као партија.

Name

Ненад

09.09.2019 17:04

Да имате образа сви заједно (мислим тренутне у политици и позоцију и опозицију) након оволиких одлазака младих,сваки дан из дрзаве, сви би колективно поднијели оставке. СВИИИИ без изузетака....Немозе ми нико реци да се не могу законски ограницити марзе на робу сирокепотросње (хљеб млијеко ...итд) исто тако и гориво (порез би остао исти а цијене знатно низе) ...немозете израцунати колико процената износи домаца призводња и забранити фирмама увоз тих производа ако не изврсе толико проценат откупа домаце производње ...итд . Милион ствари да насој дјеци буде боље и да остану овдје а не да мјењамо огњиста сваких 50 година и увјек поцетак и сиромаство. СВЕ ОВО ЗНАТЕ САМО СТЕ БЕЗОБРАЗНИ СВИИИИИИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

09.09.2019 18:46

Срам вас било да прицате тако ста то опозиција мозе у Републици Српској само разводњавате као сви су исти. Зна се ко је на власти И ко је крив за катастрофално стање.

Name

ре xxл

10.09.2019 07:13

Сви су криви. Они су позиција били у Сарајеву па шта урадисе?

Name

тајкунско робље

10.09.2019 09:14

Нема разводњавања, иста су говна сви домаци политицари. Опозиција и не зели власт у земљи коју су црвени непоправљиво уназадили за 100 година. Овако, понекаад се јаве и констатују ситуацију, имају сигурна примања и сви су редом милионери.

Name

Горан

09.09.2019 17:13

Ајде, па ти хоћеш у НАТО..,па иди

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.09.2019 19:19

Не, него ће да пита тебе и мене

Name

Реј

09.09.2019 19:46

У НАТО хоће онај ко је потписао МАП а то је СНСД.

Name

XXЛ

10.09.2019 10:31

Како вас није срамота сви бих да буду криви е у том И јесте проблем. Нису сви зна се ко је власт у РС И паметан зна да се ниста не десава на нивоу БИХ у погледу зивота градјана.

Name

Брут

09.09.2019 17:29

Професоре, у свему се слазем са вама. Али ко цовјку ми је криво да Комсиц дрбла годинама Додика на исту фору. Пробаци му лопту кроз ноге па се опет врати па на исти фазон га опет дрбла. Замолио бих вас да му као уцен цовјек у цетири ока казете како се тај дриблиг зауставља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.09.2019 19:20

Штооо, ма нека га дрибла

Name

блиц

10.09.2019 05:18

Ништа Комсиц не може предсједнику Додику!

Name

Горан

10.09.2019 06:50

Пусти то Петре, неће Република Српска у Нато и тачка, нећете преварити српски народ као монтенегрине и северно, шта ли су већ, македонце.

Name

Петар

09.09.2019 19:04

Господине Иванићу ви као универзитетски професор и бивши предсједник БиХ из РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ , реците праву истину народу РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. Није народ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ глуп, Сви ви политичари из РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ вријеђате нашу здраву памет. Реците народу сљедећу истину : Крајем 2005. године у Парламентарној скупштини БиХ донесен је Закон о одбрани БиХ. Закон је најјачи правни акт послије Устави ви то добро знате. За Закон су гласали посланици СДС -5 посланика, СНСД-3 посланика и ПДП-2 посланика. И ви сте гласали за тај закон. У члану 84. овог закона стоји следеће: Парламентарна скупштина, Вијеће министара БиХ, Предсједништво провест ће потребне активности за пријем БиХ у НАТО. Крај приче закони се морају поштовати. Стратегије, акциони планови само су нижи операциони акти који се сачињавају и шаљу да би се испоштовао тај закон. Није ми драго као борцу кога су авиони НАТО пакта бомбардовали, као борцу који је стварао РЕПУБЛИКУ СРПСКУ. Господо ви политичари сте продали РЕПУБЛИКУ СРПСКУ и српски народ. Потписали сте нешто што нисте требали а ради личног интереса и добити. Сада то испоштујте немојте се крити иза народа РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. Господо Албанци на Косову су добили војску из ничега а ви сте ВРС која је одбранила и створила РЕПУБЛИКУ СРПСКУ продали Стидим се политичара РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. П.С. За овај Закон није гласао ДНС и Марко Павић, то сам сазнао тек данас након истраживања .

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРП

09.09.2019 20:17

Свака цаст Петра, свака ти је на мјесту.

Name

ре Петер

10.09.2019 03:30

Све те назови законе донијели су високи представници наравно потпуно илегално јер немају законодавна овлашећења.Чак и кад су прошли формалну процедуту усвајања у парламентима,то је учињено под притицима,пријетњама од стране САД и њихових савезника.У правном смислу ти закони не постоје.

Name

Мој перре

10.09.2019 04:17

Рекло би се да мудро зборис, ал уствари је све поврсно. Додик те науцио да доводис у везу Косово и РС, а то није никако могуце ни по којим правилима, а ти покусај сконтати којим. Распад БиХ никада неце бит могуц, помјерање граница никад неце бити без новог рата. То нек буде свима јасно, Додик сто прица маглу свом глупом гласацком тијелу, коју они прихватају, је обицна подвала и тема за добијање избора

Name

Е

10.09.2019 06:55

@Мој перре - јел ти ово сматраш цјеловитом Бејха? Онда у реду нека ти буде. Може и ја се слажем да ти је не раскомадана

Name

Истина

09.09.2019 19:04

Они поцели ви заврсите и готова прица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

матори смор

09.09.2019 20:55

Ја никако провалити је ли Иванић за или против НАТО.

ОДГОВОРИТЕ