Прича: Оне су феномен!

Нека се спреме све светске селекције следеће године у Токију, још нам то злато недостаје па да спојимо сва три.

Остали спортови 09.09.2019 | 22:40
Прича: Оне су феномен!
Беше то 2006. година, Светско првенство у Јапану када се женска одбојка пробудила код нас и попримила велику популарност. Одушевиле су нацију тада Ања Спасојевић, Ивана Ђерисило, Весна Читаковић-Ђуришић и остале девојке. Са све на челу са Зораном Терзићем. Сада можемо да констатујемо да смо светска сила.

Терзић је репрезентацију преузео давне 2002. године док је још наша земља имала име Југославија. Водио је национални тим са именом Србија и Црна Гора, а ево и у 2019. години Терзић седи на клупи националног тима и прави чуда. Не да је и даље добар у свом послу, него никада није био бољи. И то је показао у финалу против Турске са оном двоструком изменом у тај-брејку.

Наше одбојкашице никада нису биле боље, заправо. Доминирају не само европском, већ и светском одбојком. Прави су феномен гледајући и успехе, али и начин на који долазе до медаља. Само се завалите и уживате. Знате да ће сигурно победити. Па чак и у оваквом финишу као што је то било против Турске.

Имају оно нешто, неки X фактор...

Вечерас је поново било тако. Ново злато првака Европе. Одбрана титуле првака Европе у моменту док још држимо титулу првака света и титулу вицешампиона на Олимпијским играма из Рија. Када видите нашу женску репрезентацију преко пута мреже, то није добар знак. И знају то све репрезентације света. Знале су и Туркиње, можда се и уплашиле победе.

Ово европско злато вечерас је треће у историји наше женске одбојке. Прво је дошло 2011. када је у Пиониру пала управо Турска, друго је дошло 2017. године, а сада је поново пала Турска, али пред својих 15.000 навијача. За потпуну доминацију. Имамо и сребро из 2007. из Белгије и Холандије, као и бронзу из 2015.

На светским првенствима имамо поменуту бронзу из 2006. и злато из прошле године, обе медаље освојене у Јапану. На Олимпијским играма једна медаља - она сребрна из Рија.

Као што су наши кошаркаши владали од 95. до 2002. и као што у последњих пет година бележе добре резултате, као што ватерполисти имају своју династију и у једном моменту су држали све могуће медаље, е тако су и одбојкашице направиле своју династију, имају своју заоставштину. И велику доминацију у целокупном спорту. Ово злато је само нова потврда њиховог квалитета.

Колико наше одбојкашице на челу са Зораном Терзићем уливају страх у кости говори и податак да је Гидети, селектор Турске пред финале Европског првенства, где је знао да ће иза леђа имати 12.000 навијача, изјавио да ће “Србија вероватни победити”.

Ивана Ђерисило, бивша одбојкашица, рекла је пред ово финале да “наше одбојкашице када играју у форми могу да играју одбојку и против мушкараца”.

Вечерас су Туркиње играле далеко изнад свог максимума, али наше одбојкашице су издржале и оно што се не може издржати. Оне су феномен какав се ретко виђа. Стварно су невероватне.

Додајмо и да су наше одбојкашице већ озбезбедиле визу за Олимпијске игре у Токију следеће сезоне.

Идемо и на олимпијско злато!

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар