Шампионке: Доказале смо да смо најбоље!

Одбојкашке репрезентативке Србије рекле су данас да су доказале да су најбоље тријумфом на Европском првенству.

Остали спортови 09.09.2019 | 14:01
Шампионке: Доказале смо да смо најбоље!
Капитенка женске одбојкашке репрезентације Србије Маја Огњеновић, послије побједе у финалу Европског првенства против Турске, рекла да је екипа сањала овај моменат и да је за њега радила цијело љето.

Србије је побиједила Турску са 3:2 и одбранила титулу европског шампиона.

"Било је онако како смо очекивали. Неизвјесна утакмица, пуна преокрета. Није било лако у оваквом амбијенту, можда ниједна од нас није имала прилику да игра пред овако испуњеним трибинама. Сви су навијали за Турску", рекла је Огњеновић у изјави за РТС.

Техничар српске селекције рекла је и да је поносна на своје саиграчице.

"И кад се чинило да Турска води, да има меч у својим рукама, успјеле смо хладне главе да се вратимо. Било је са клупе добрих измјена у правим тренуцима, младе играчице су изнијеле велики терет", рекла је Огњеновић и додала да сви морају да буду задовољни разултатом.

"Ово смо сањале, цијело љето смо радиле за ово. Има превише емоција, биће потребно неколико дана да се утисци слегну. Не можемо да дочекамо дочек у Београду. Због тога тренирамо, због тога радимо за нашу земљу, за наш народ", закључила је капитенка новог-старог шампиона Европе.

Мина Поповић рекла је да су дјевојке показале да су најбоље у Европи и да су сасвим заслужено дошли до титуле.

"Још једном смо доказале да нам нико ништа не може, ни оволико људи, ни Турска. Пресрећне смо, ово је сјајна екипа и част ми је што сам дио ње", казала је она послије утакмице у Анкари.

Српске одбојкашице су одбраниле титулу шампиона Европе, побједом у финалу послије пет сетова над домаћином Турском. Једна од најзаслужнијих била је Бранкица Михајловић, а она сматра да је резултат плод храбрости свих одбојкашица.

"Овако је слађе. Било је тешко играти против Турске, али смо успјеле. Преокренуле смо, имале храбрости, свака част свима у тиму, заједно смо ово оствариле", закључила је Бранкица Михајловић.

Србија је освојила укупно трећу титулу шампиона Европе у женској одбојци.

"Било је заиста тешко. Атмосфера је била дивна и одмагала нам је, али смо срећне јер смо одбраниле титулу", казала је Бјанка Буша.

Дочек српским одбојкашицама биће организован у понедјељак у 21.00 на платоу испред Скупштине града Београда.

Извор: мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Браво

09.09.2019 14:28

Ста друго да казе цовјек!!! Да идуце године узмете и олимпијско злато :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

09.09.2019 18:35

Синоћ је у федералном Сарајеву била жалост и туга.

ОДГОВОРИТЕ