Европо, настави да тренираш: Тијана опет МВП!

Има само 22 године и већ препуну витрину тимских и индивидуалних награда.  Тијана кроз сузе: Срећна и поносна! Избориле смо се и поред великог притиска, поручила Бошковићева.  Фантастични хет-трик: Тијани Бошковић трећи узастопни МВП пехар уз треће злато! Нема дилеме ко је најбоља одбојкашица планете!

Остали спортови 09.09.2019 | 12:45
Европо, настави да тренираш: Тијана опет МВП!
Женска одбојкашка репрезентација Србије трећу годину заредом је освојила златну медаљу на највећем такмичењу!

Прије двије године то је било на Европском првенству у Бакуу, прошле на шампионату свијета у Јапану, а вечерас у Анкари, на још једном првенству "старог континента".

А, када је тако, онда и нема много дилеме којој играчици ће припасти највећа индивидуална почаст!

Наравно, Тијана Бошковић је проглашена за најкориснију играчицу ЕП, чиме је комплетирала "хет-трик" МВП признања (2017, 2018, 2019) и учврстила свој елитни статус.

Оно што је застрашујуће за противнице, а сјајна вијест за нас - Тијана је прољетос напунила тек 22 године и ко зна колико ће још доминирати европском и свјетском одбојкашком сценом.

Низ златних медаља у трофејној соби Тијане Бошковић се наставља! У срцу Турске, у Анкари, српске одбојкашице победиле су у финалу Европског првенства домаћу репрезентацију са 3:2 у невероватно драматичном мечу и одбране титулу првака континента.

Тијана Бошковић је поново предводила српску екипу до трофеја и после меча је, кроз сузе радоснице, кратко изнела прве импресије:

„Ово је други пут заредом, због тога сам веома срећна и поносна.  Било је тешко дисати, а камоли играти пред оваквом публиком. Турска је била фантастична, али ми смо биле боље. Избориле смо се на крају и поред великог притиска“, рекла је Тијана Бошковић.

Него ко ће други!? Тијана Бошковић је МВП! Трећи пут заредом! Три златне медаље у три године за српске одбојкашице, три награде за најбољу играчицу турнира за Тијану.

Није било никакве дилеме. Сурово је Бошковићева поново доминирала на Европском првенству и на почетку свечане церемоније доделе награда и медаља, српска грација је добила трофеј за Најкориснију одбојкашицу турнира.

Пре две године на Европском првенству Србија је освојила титулу и Тијана је добила МВП награду, а прошле године када је узето и светско злато, поново је Бошковићева изабрана за најбољу. Какав хет-трик! Боље од тога не може.

Када је Србија у полуфиналу збрисала Италију са 3:0, у којој игра друга најбоља играчица света Паула Егону, било је јасно да МВП не може бити нико други до Тијане Бошковић. Најбоља међу најбољима. Најбоља међу златним српским грацијама.

Европска круна остаје у Србији! Наредни циљ се сам намеће – Олимпијске игре.

Можемо само да пожелимо да је служи здравље и да наставимо да уживамо!

Свечани дочек златним одбојкашицама заказан је за понедјељак у 21.00 испред Скупштине града Београда.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Фото: ЦЕВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

МОБИ ДИК

09.09.2019 16:53

БИЛЕЦАНКА НАЈБОЉА НЕКА ЈЕ БОГ ЦУВА БИЛА ЗИВАИ ЗДРАВА НАС ПОНОС 8м

ОДГОВОРИТЕ