Лендл: Новак и Роџер платили цех финала Вимблдона!

Осмоструки Гренд слем шампион Иван Лендл сматра да је исцрпљујуће финале Вимблдона између Ђоковића и Федерера утицало лоше на оба тенисера.

Тенис 08.09.2019 | 22:15
Лендл: Новак и Роџер платили цех финала Вимблдона!
Ђоковић је после скоро пет сати игре средином јула славио у пет сетова, освојио је своју пету вимблдонску круну, али ствари су како за њега, тако и за Швајцарца лоше кренуле.

Лендл је у изјави за "Еуроспорт" поручио да су оба тенисера платоила цех велике борбе.

"Верујем да су Новак и Роџер платили овде у Њујорку цех тога што су играли онакво финале на Вимблдону. То финале је било фантастично, пре свега када се гледа историјиски значај сусрета. Роџер да је освојио 21. титулу, Новак би остао на 15. Шест је много веће од четири", каже Лендл.

Он сумња и да су повреде које су Ђоковић и Федерер доживели у Њујорку последица маратонског меча у Лондону.

"Физички, био је то дуг и исцрпљујућ меч, а оба тенисера су касније доживели повреде или се можда нису у потпуности опоравили. Сто пута ми је прошло кроз главу нешто што сам имао када сам тренирао Ендија Марија и када је играо са Станом Вавринком на Ролан Гаросу 2017 у полуфиналу. Оба су имали јаке упале после меча. Ендијев кук се упалио и од тог меча више није био исти. Сад је полако почео да игра", приметио је Лендл.

Потом је поменуо Вавринку.

"Стан је скоро годину дана био ван терена због повреде колена и то му се догодило баш на том мечу. Оно што се дешава у таквим мечевима је да играчи један другога гурају до крајњих грамица, физички и ментално, тако да им не остане ништа после тога и склонији су због тога повредама", закључио је Лендл.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар