Најава: Шанса коју Рафа не смије да испусти!

Надал има прилику да освајањем УС опена приђе Федереру на једну титулу, али питаће се нешто и Данил Медведев (22. 05).

Тенис 08.09.2019 | 14:01
Најава: Шанса коју Рафа не смије да испусти!
Већина је очекивала Новака Ђоковића, ако не и Роџера Федерера у финалу УС опена, али ће Рафаел Надал и Данил Медведев свакако да нам пруже спектакл. Шпанац ће да одмери снаге са првим "Неxт ген" тенисером који је успео да догура до финала једног Гренд слема. Ако је судити по последњих неколико турнира, до финалног меча УС опена стигла су двојица играча који се тренутно налазе у најбољој форми. То су показали током целог трајања турнира у Њујорку, а у полуфиналним мечевима су савладали своје противнике без изгубљеног сета.

Рафаелу Надалу је овај УС опен шанса коју не сме да испусти, ако жели да се и он порве за титулу највећег у историји спорта. Федерер и Ђоковић су испали, а Рафа не може да добије трку за највећи број Гренд слем титула само тријумфима на Ролан Гаросу. Шпанац би дакле могао до 19. велике титуле чиме би се примакао на само једну заостатка за Федерером. Али, Швајцарац је пет година старији, а Србин годину млађи и приде много свестранији тенисер, па се чини да ће он сасвим сигурно значајно поправити досадашњи учинак од 16 Гренд слем титула.

Надал је стигао до свог 5. финала на УС опену, а од претходна четири финала која је играо само једном је био поражен и то 2011. године од стране Ђоковића. Последњи трофеј на овом турниру Рафа је узео 2017. године када је у финалу савладао Кевина Андерсона. Прошлогодишњи наступ на последњем Гренд слем турниру у сезони окончао је у полуфиналу у којем је бољи од њега био Дел Потро.

Што се тиче самог полуфиналног меча, Надал је имао релативно лаган посао, с обзиром на то да се сусрео са младим Матеом Беретинијем. Италијан је озбиљнији отпор пружио само у првом сету у којем је играо тај-брејк. Занимљив детаљ је то да је Беретини у тај-брејку првог сета имао предност од 4:0, а када такву предност није успео да искористи, пораз је био неминован.

Медведеву је требало два сата и 40 минута игре да у полуфиналном мечу савлада Григора Димитрова. Знамо да је Бугарин у последње време био у доста слабој форми, па је сам пласман у полуфинале представљао изненађење. За велико изненађење сматра се и његов четвртфинални тријумф над Федерером и то након што је два пута имао резултатски заостатак.

Медведев иза себе има неколико добро одиграних турнира, па је приказана игра и остварени резултат на УС опену потпуно очекиван. Истина, у овом делу жреба се очекивао Новак или Роџер, али пркосни Данил је тај који би из другог плана могао до самог краја. Статистички гледано, Рус је био бољи од Димитрова у готово свим параметрима. Забрињавајући је једино процент убаченог првог сервиса који је био само 47 одсто.

Надал и Медведев су једини досадашњи меч одиграли на недавно завршеном Мастерсу у Монтреалу. Тада је Надал славио убедљиво са 6:0 и 6:3.

УС ОПЕН, ФИНАЛЕ

Недеља

22.05: Рафаел Надал - Данил Медведев 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар