Андрееску: Срећна сам што никад не одустајем!

Велики осмех на лицу, понека суза радосница, Бјанка Андрееску је мора се признати, очарала све у Њујорку.

Тенис 08.09.2019 | 18:27
Андрееску: Срећна сам што никад не одустајем!
Девојка из Торнхила је у свом првом Гренд слем финалу каријере победила искусну Серену Вилијамс са 6:3, 7:5 и тако силно обрадовала све у Канади.

Ово је први Гренд слем трофеј за Канаду, а Андрееску, која је прошле године испала у првом колу квалификација, стигла је до њега после првог такмичења у главном жребу.

Први сет је добила релативно комотно, после брејка на старту меча, али је у другом на 5:1, Серена почела боље да игра и вратила се на 5:5.

"Имала сам у том моменту неке сумње, јер сам гледала много пута како се враћала из таквих ситуација. Рекла сам себи тада само да треба да се држим своје тактике. Почела је дефинитивно да игра боље. И публика ју је подигла. Покушала сам да блокирам све то у својој глави, ту буку са трибина, једва да сам чула своје мисли. Било је јако, јако бучно, али претпостављам да то чини овај турнир посебним. Сигурна сам да Американци воле да долазе овде на мечеве, али чула сам и доста оних који су навијали за мене, тако да ме то посебно чини срећном. Ипак, није било лако када је почела да се враћа у другом сету. То је било очекивано, она је шампионка, то шампиони увек раде, она је то чинила много пута у каријери", каже Бјанка.

Канађанка каже да је од почетка меча имала јасну тактику.

"Први гем и брејк су ме баш обрадовали, мислим да је направила дуплу грешку на брејк лопти. План игре је био да је од почетка терам да ради напорно за сваки поен, да вратим што је могуће више сервиса у терен. Мислим да јој је због тога мало било неугодно".

Признала је да није гледала прошлогходишње финале.

"Била сам код куће, повређена, нисам радила ништа. Излежавала сам се", насмејала се Бјанка.

Када су је питали колико је дуго ово сањала, изненада се расплакала. Када се мало прибрала, одговорила је:

"Ово није било први пут да сам замишљала како играм са Сереном. Било је то лудо... О овом моменту сањам још од Оранж бола, неколико месеци после тога сам мислила како могу да играм на овом нивоу. Од тада, готово сваког дана имам такву визуализацију. Изледа да то функционише", рекла је Бјанка, а онда се нашалила са новинарима.

"Узимам допинг, зато не желим да изађем из ове прес сале!"

Важан моменат био је када је водила са 6:5 и када је села на столицу. Питали су је о чему је тад размишљала.

"Рекла сам себи, убаци проклету лоптицу у терен и диши нормално колико је то могуће, јер је она била на сервису. Желела сам да узмем први поен како бих јој показала да сам кадра да победим. Јесам ли узела тај први поен, не сећам се, стварно?", упитала се Бјанка.

Из Њујорка одлази богатија за 3,85 милиона долара.

"Не питајте ме шта ћу с тим новцем, јер стварно не знам. Никад нисам имала толико новца у животу. Ипак, рекох да та визуализација успева, баш је блесаво. Имам највећи могући осмех на лицу. То је та навика да никад не одустајем. Прошла сам много тога у овој краткој каријери, не само са повредама, већ и са везама, стварима ван терена. И заиста сам јако, јако срећна што не одустајем од својих снова", закључила је нова шампионка УС Опена.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар