"Могла сам да будем мало више она стара Серена!"

Серена Вилијамс је пропустила још једну велику прилику да изједначи рекорд Маргарет Корт.

Тенис 08.09.2019 | 15:17
"Могла сам да будем мало више она стара Серена!"
Искусна Американка, која ће крајем месеца напунити 38 година, поражена је у финалу на Флашинг медоузу од 19-годишње Бјанке Андрееску из Канаде, 6:3, 7:5.

Тако је Серена после пораза у финалима Вимблдона ове и прошле године од Анђелик Кербер и Симоне Халеп, те прошле године у Њујорку од Наоми Осаке, сада изгубила и од 15. носиоца, Андрееску.

"Дефинитивно сам разочарана. Оно што осећам је да сам много ствари могла да урадим макар мало боље. Ипак, Бјанка је играла веома добро и залужила је да освоји титулу", поручила је Серена у обраћању медијима.

Американка је покушала да пронађе сличности у игри ње и Андрееску.

"Мислим да смо слични у смислу да смо обе пре свега велики борци и волим да играмо јаким интензитетом. Обе уживамо у оном што радимо на терену, али смо на крају, што је тешко описати, изузетно интензивне у оном што радимо на терену".

Серена је пропустила прилику да рекорд Кортове сустигне у Њујорку, на свом терену, питање је колико ће још имати прилика за то.

"Нисам уопште оптерећена тиме да јурим неке рекорде. Оно што покушавам је да освојим Гренд слем. Наравно да све ово фрустрира, али не треба сметнути са ума да сам још ту. И даље радим оно што могу да радим", додала је Вилијамсова.

На 5:2 у другом сету каже да јој је свашта пролазило кроз главу.

"Да будем искрена, у тим тренуцима сам баш размишљала, ух па ово је ужасно. Мислила сам, мораш да играш боље, Нисам могла да наставим даље, тако да сам тражила од себе да играм макар мало боље. Наравно да на крају нисама срећна, али искрено, нисам играла свој најбољи тенис у финалу, могла сам боље. То је једина утеха коју имам у свему овоме", поручила је некада прва играчица света.

Каже да сада не може да размишља трезвено и да ће, када се све слегне, вероватно имати другачије мишљење о свему.

"Можда ћу за 20 година гледати на све као, па ово и није било тако лоше! Ипак, тешко је у овом моменту рећи себи да сам била добра, када не верујем да јесам. Могла сам боље, могла сам више. Верујем да сам могла бити макар мало више Серена у овом финалу. Права Серена се није приказала. Мораћу да нађем начин како да је пробудим у Гренд слем финалима", закључила је Вилијамсова.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар