Србија ће тешко до ЕП-а...

Ни све победе до краја нису гаранција… Остаје нада у Лигу нација. . .  Португалци и Украјинци имају све у својим рукама.

Фудбал 07.09.2019 | 23:30
Србија ће тешко до ЕП-а...
Србија је вечерашњим мечом са Португалијом прешла пола пута у квалификацијама за ЕП. И све је даље од директног пласмана на највећу смотру европског фудбала наредног лета.

После четири кола и уочи још толико утакмица до краја квалификација, Србија има четири бода и налази се на четвртом месту у групи. Украјина је прва са 13 бодова, Португалија друга са пет бодова, Луксембург трећи са бољом го-разликом од Орлова. Украјинци имају меч више, Португалци меч мање од Србије.

Распоред до краја квалификација је најлкаши Србији, али то вероватно неће бити довољно за пласман на ЕП. Србији следи гостовање у Лукембургу за три дана, па октобарски дуели против Литваније у гостима и против Луксембурга кућ, па нам у новембру долази Украјина.

Реално, Србија је фаворит да победи у сва четири меча до краја. Али не баш толики фаворит да рачуна на сигурне бодове. Луксембург је тренутно један од најопаснијих аутсајдера у европском фудбалу, гостовање у Литванији може да буде незгодно, а Украјинци ће вероватно до Београда обезбедити једно од прва два места. Теоретски, Украјинцима су до краја довољна три бода да буду испред Србије. А пре тог гостовања Србији у последњем колу, код куће играју против Литавније и Португалије. Ако искористе зицер против Литваније, они су свој посао завршили и потребно им је да у Београду не изгубе са више од пет голова разлике. Дакле, после вечерашњег пораза Србије, Украјинци су јако близу пласмана на Евро.

Србији остаје да јури Португалце. А с обзиром на лошији међусобни скор и распоред до краја, то је још једна тешко изводљива мисија.

Португалци со краја имају по два меча против Литваније и Луксембурга. Плус гостовање Украјини. Прво иду у госте Литванији за три дана, потом у октобру дочекују Лукесмбург и иду у Украјину. У новембру дочекују Литванију и иду Луксембургу. Довољно им је да победе у утакмицама против Лукесмбурга и Литваније и Србија неће моћи да их стигне.

Дакле, ако не дође до серије великих изненађења на мечевима Украјинаца и Португалаца у наставку квалификација, Србија је практично изгубила шансе за пласман на ЕП. Као резерва опција остаје бараж у Лиги нација где ће нам ривали највероватније бити Норвешка, Шкотска и Бугарска.

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ма

08.09.2019 09:07

Ста се бринете, имамо струцњаке у ФсС ! Има ко је одговоран. Неко мора преузет одговорност у ФсС. Ко доведе тренера ко посави играце итд. Лос ФсС доводи лосег тренера. Доказано: КРСТАЈИЦ, ТУМБАКОВИЦ !!!

ОДГОВОРИТЕ