Прва лига РС: У Крупи на Врбасу десет голова!

Одиграни мечеви петог кола Прве лиге Републике Српске, водећи двојац наставио трку. Подриње повело, па разљутило Крупу, Рудар Приједор рутински против Козаре.

Фудбал 07.09.2019 | 19:51
Прва лига РС: У Крупи на Врбасу десет голова!
Утакмицама петог кола данас је настављено такмичење у Првој лиги Републике Српске, а водећи двојац уписао је сигурне домаће побједе, те тако наставио трку за прво мјесто.

Иако су имали гол заостатка, фудбалери Крупе убједљиво су славили против Подриња, у мечу у којем је виђено чак десет погодака - 7:3 (4:1).

Тим из Јање повео је већ у четвртом минуту голом Дејана Вучића, али већ до истека 10. минута, екипа Зорана Марића стигла је до преокрета, па је већ тада било јасно да ће гледаоци моћи да уживају у правој голеади.

Прво је Јово Лукић у 8. минуту вратио ствари на почетак, да би два минута касније Миладин Филиповић погодио за потпуни преокрет.

До краја полувремена још двије лопте у мрежи гостију - Јосип Микетек погодио је за сигурних 3:1 у 22. минуту, а у финишу првог дијела у стријелце се уписао и Никола Мандић.

У дуелу Крупе и Подриња могао је бити виђен и 11. погодак, али је фудбалер гостију Филип Вујић у 84. минуту пропустио да реализује најстрожу казну.

Само што се кренуло у наставак, домаћи су стигли и до петог гола, и то преко Еманулаха Блажевића. Након примљене "петарде", пробудили су се и гости, па је Јовица Класановић смањио на 5:2 у 54. минуту.

Ипак, ни ту није био крај голеаде у Крупи на Врбасу. Лазар Николић је повисио на 6:2, Ацо Ђокић петнаестак минута прије краја смањио је на 6:3, да би Николић у 88. минуту својим другим голом поставио коначних 7:3.

Рудар Приједор већ у првом полувремену ријешио је питање побједника у дербију кола са Козаром, па у наставку меча није било много узбуђења.

Огњен Јаћимовић већ у четвртом минуту донио је предност "рударима", да би на 2:0 повисио Бојан Буразор у 27. минуту, и то послије промашеног једанаестерца. Само два минута касније, на семафору је већ стајало 3:0, након што је мрежу гостију затресао млади Дино Калесић.

Куриозитет овог меча је да су тренери Игор Јанковић и Неџад Жерић играли против екипа које су с клупе предводили овог љета.

Занимљив меч одигран је у Дервенти, гдје су Текстилац и Славија ремизирали 2:2, а гости су прокоцкали два гола предности из првих 45 минута.

Гол у раној фази меча (10. минут) виђен је и на овом мечу. Славија је преко Николе Поповца стекла предност, да би "соколови" искористили неопрезност домаће одбране и у 45. минуту преко Николе Бјелоша постигли гол за 0:2.

Иако то резултат није говорио, Текстилац је био равноправан, на моменте и бољи ривал, па је преко Слађана Ступара преполовио заостатак у 56. минуту, а онда пред сами крај, са "бијеле тачке", дошао до бода. У шеснаестерцу гостију срушен је Милош Перовић, а стријелац за 2:2 био је Драган јоловић.

У дуелу бањалучког Жељезничара и Јединства, домаћи су голове постигли на крају првог и почетком другог полувремена, те славили 2:0.

До вођства бањалучки "плави" стигли су пред сами одлазак на одмор, када је мрежу гостију из Брчког затресао Игор Кузмановић. Стефан Кршић затим је повисио на 2:0, а мреже се до краја више нису тресле.

Због одустајања Слоге из Горњег Црњелова од даљег такмичења, слободна у овом колу била је екипа Алфа Модриче.

ПРВА ЛИГА РС - 5. КОЛО:

Рудар Приједор - Козара 3:0 (3:0)
/Јаћимовић 4, Буразор 27, Калесић 29/

Крупа - Подриње 7:3 (4:1)
/Лукић 8, Филиповић 10, Микетек 22, Мандић 44, Блажевић 49, Николић 60, 88 - Вучић 4, Класановић 54, Ђокић 75/

Текстилац - Славија 2:2 (0:2)
/Ступар 56, Јоловић 90 пен - Поповац 10, Бјелош 45/

Жељезничар - Јединство 2:0 (1:0)
/Кузмановић 44, Кршић 51/

Слободна екипа: Алфа Модрича

ТАБЕЛА: Крупа 13, Рудар Приједор 13, Текстилац (-1) 5, Козара 5, Жељезничар (-1) 4, Алфа Модрича (-1) 4, Подриње 4, Јединство (-1) 3, Славија (-1) 3.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар