Скандал у Кини! Ово је је..на шала, а не кошарка!

Селектор Литваније грми након украденог поена! „Људи два месеца живе без породица, поштујте их!“, поручује Адомаитис

Кошарка 07.09.2019 | 20:40
Скандал у Кини! Ово је је..на шала, а не кошарка!
Селектор Литваније Даинијус Адомаитис кипти од беса након елиминације на Мундобаскету. Литванија је у самој завршници меча директно оштећена за један поен. Пола минута пре краја код другог слободног бацања Јонаса Валанчијунаса један француски кошаркаш је уздрмао обруч, што су судије превиделе, па је уместо изједначења остало 76:75 за Француску, која је потом искористила напад и дошла до кључне предности.

Адомаитис је био изузетно љут након утакмице, што се видело и на самом терену када је упутио жестоке критике на рачун Антонија Кондеа из Шпаније, Алберта Гарсије из Венецуеле и Леандра Лескана из Аргентине.

"Судије су одлучиле други меч заредом. Аустралијанцима су пустили да играју рагби, а сада... Ово је је..на шала, а не кошарка. Зауставите игру, погледајте снимак. Ти људи проводе два месеца без породица и жртвују се, поштујте их! Због чега се улаже новац у видео систем? Само га погледајте и биће фер. Дошли смо овде са својим циљевима и јасном идејом шта желимо. Играју два европска тима, дајте тројици европских судија да суде", поручио је Адомаитис.

Пораз од Француске је други узастопни за Литванце на турниру, а уједно и пресудни када је у питању пласман у четвртфинале, где су из групе Л отишли Француска и Аутралија. Литванцима је остала још само утеха против Доминиканске Републике у последњем колу друге фазе такмичења.

Извор: моззартспорт

Фото: ФИБА Баскетбалл

Коментари / 0

Оставите коментар