Створити услове за већу сарадњу привредника

"Својевремено су Бањалука и Ниш имали посебну сарадњу преко индустријских гиганата као што су били Машинска и Електронска индустрија Ниш и `Руди Чајавец` Бањалука и компатибилност привреде била је на завидном нивоу. Очекујемо да се ти односи занове", рекао је Чубриловић.

Република Српска 07.09.2019 | 18:58
Створити услове за већу сарадњу привредника
Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да руководства Србије и Српске треба да створе услове за ближе контакте привредника, који ће сами дефинисати пут којим најбрже и најбоље могу конкретизовати сарадњу.

"Надам се да је довољно законског оквира да несметано можемо радити на том пољу", рекао је Чубриловић Срни након састанка са предсједником Скупштине града Ниша Радом Рајковићем и помоћником градоначелника Јеленом Митровски.

Он каже да је на састанку у Градској кући у Нишу, који је организован у оквиру манифестације "Дани Српске у Србији", фокус био на сарадњи Републике Српске и Србије у свим областима.

"Својевремено су Бањалука и Ниш имали посебну сарадњу преко индустријских гиганата као што су били Машинска и Електронска индустрија Ниш и `Руди Чајавец` Бањалука и компатибилност привреде била је на завидном нивоу. Очекујемо да се ти односи занове", рекао је Чубриловић.

Он је истакао да је привредна сарадња основ развоја друштва, те да се очекује много од појединачних сусрета привредника у оквиру привредних комора и предузећа.

Чубриловић каже да су се на састанку сагласили да Српска православна црква показује како се може остати јединствен на једном духовном простору и поручио да је то пут на који начин се и у реалном животу може комуницирати.

(Срна)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Милојко

07.09.2019 17:40

Вјероватно му нико није рекао да нема више ,,ЧАЈЕВЦА,,...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗНАЊЕ

07.09.2019 17:53

Велики дио програма "Руди Чајавеца, а поготово из области намјенске производње, могуће је брзо ревитализовати. Међутим вас из власти то не интересујети, јер од тога не би имали директну личну корист. Ви сте у власти због личне користи, а не због Републике Српске у коју се клетете и народа. Мора да знате да још увјек постоје људи који знају како се развијају нови производи, нове технологије и коме све то може да се прода, али за то немају подршку од власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

07.09.2019 18:25

Најбоље да Централа буде у Београду на води, а?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невенка

08.09.2019 17:37

То бих му било к ,о кец на десетку..

Name

Директ

07.09.2019 19:11

Повецајте субвенције, укините порез на плате и смањите бирократију за поцетак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

07.09.2019 19:56

Својевремено сам пословно био и у масинској и у ЕИ Нис. То су били гиганти. Данас, цак и да раде као "онда" не знам ко би им био партнер с ове стране Дрине. С "ове стране" само гледају како да те рекетирају, да ти ставе клип у тоцкове. Јелсинград би био идеална дестинација (посто Цајевец висе не постоји) , али какооооо????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

07.09.2019 23:08

Цубриловицу, Цајавец је пропао јос прије 20 година. Од силне производње телевизора, вес масина, радио апарата и цега све не, остала је само производња сигналних уредјаја у Лактасима, као и производња фискалних принтера и електрицних бројила у Бања Луци, тако да електронска индустрија у РС и БиХ је сведена на производњу електронике за ауто-индустрију, за привреду, као и за електропривреду. Слицно је просао и Еи Нис. Од Еи-ја остаде само фабрика стампаних плоца, која је само симболицан дјелиц некадасњег Еи-ја, док производња телевизора у Еи је угасена 4 године касније након Цајавеца (задњи Цајавец телевизор изасао је 1999, а Еи телевизор 2003). Сведени смо на несто ситно. Нема ту никакве сарадње, нити је потребна, посто то је све електроника једноставна као калкулатор. Кинези су купили Горење. Добро би било када би и ми насли Кинезе, који би отворили неку фабрику телевизора у Бања Луци, али од тога нема ниста, јер за то требају прије свега високо обуцени кадрови, а ми да их имамо, неби спали на змигавце, електрицна бројила и фискалне принтере. Срамота до које мјере је разорена, деградирана и девастирама електронска индустрија код нас и у региону!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иди бре..

08.09.2019 07:05

Су чим би сарађивали кад Чајавца ни у траговима нема. Спепелили га. Спржена земља је синоним за РС-а индустрију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миливоје

08.09.2019 17:38

Очито није у току...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

09.09.2019 07:03

НАЈБОЉЕ СЕ САРАЂУЈЕ СА КРАИШНИЦИМА У НОВОМ САДУ НИШУ ОД ДИПЛОМА, БЕНЗИНСКИХ ПУМПИ И ДРУГИХ ТРАНСАКЦИЈА.ДОБРО СМО ЗАГЛЕДАНИ У ЊИХ КАКО НАМ КАЖУ НАШИ ПОЛИТИЧАРИ.

ОДГОВОРИТЕ