ЕП: Побједник носи све! Србија - Португал...

Само три бода гурају Србију испред Португалије у трци за Европско првенство.

Фудбал 07.09.2019 | 13:04
ЕП: Побједник носи све! Србија - Португал...
Одавно Београд није видео пад неког фудбалског великана. Барем када су репрезентације у питању. Много је било мечева у којима је Србија и поред добре игре остала без тријумфа, а оне које је играла лоше, редовно је завршавала поразима. Године пролазе, мало шта се мења. Осим селектора...

Нема бољег тренутка да се тај зачарани круг разбије од данашњег (20.45). На највећи српски стадион стижу првак Европе и победник Лиге нација, са једним од највећих светских фудбалера свих времена – Португалија и Кристијано Роналдо. Једнако под притиском, са императивом победе на леђима колико и Орлови. Две утакмице на свом терену на старту квалификација, два ремија. И њима мањка бодова у салду. И дошли су по њих у Београд.

Само три бода играју Србији, само три Португалији, дакле - победник вечерас носи све!

Ако верујете у ''Орлове'', да могу до победе, онда можете лепо да се ''опарите'', јер кладионица Моззарт плаћа на победу Србије 3,15!

А, Србија је, традиционално, подвукла црту после Украјине (0:5) и кренула испочетка. Љубиша Тумбаковић дебитоваће вечерас као селектор Орлова. Тежи задатак није могао да добије: за прекратко време да било шта промени, да удари свој тренерски печат на игру екипе, мораће да нареди напад на првака Европе. Јер, само победа и три бода гурају Србију испред Португалије у трци за директан пласман на Европско првенство. Да, на такмичење које нисмо видели пуних 19 година. Прославили смо и пунолетство...

Тумба зна да и поред свих фактора који му нису савезници, нема право да погреши.

“Играмо мини лигу у преосталих пет утакмица и свака грешка, ако се добро не организујеш или не направиш најбољи тим, скупо кошта и нема времена да се поправи. Имао сам дилему око састава и формације још и пре два и по месеца и почео да рамишљам шта и како да радим. Све се искристалисало и мислим да имам испред себе јасну слику ко ће да игра против Португалије", рекао је дан пре утакмице Љубиша Тумбаковић.

Занимљиво је колико српски фудбалери плене оптимизмом пред меч са Португалцима, иако су се киселих лица растали са последњег окупљања. Окренут је нови лист, победа над Навигаторима обрисала би много тога и донела нови талас самопоуздања. Поготово што је најављено потпуно неочекиваних више од 40.000 навијача на трибинама. Добиће Орлови још једну авансну подршку, ред је да се одуже.

„Желим да кренемо у напад од првог минута, да им покажемо шта нам је циљ. Играћемо код куће, пред нашим навијачима, имаћемо велику подршку и да, реално је да победимо. Имали смо кикс против Украјине који нас још боли и овим тријумфом бисмо могли све да оперемо", рекао је Филип Костић уочи утакмице.

И у те две реченице је суштина свега: Искористити домаћи терен, уписати драгоцену победу, узети бодове и “опрати” лице пред навијачима. Звучи једноставно…

Извор: моззартспорт

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар