УС опен: У финалу Надал - Медведев!

Црвено за Беретинија, Надал у недељу игра за 19. Гренд слем! Рафаел Надал ће у недељу 8. септембра против Руса Данила Медведева имати прилику да освоји УС Опен по четврти пут.  Наставак лудог америчког лета, Медведев у финалу УС Опена!

Тенис 07.09.2019 | 12:07
УС опен: У финалу Надал - Медведев!
Тенисер из Манакора је у полуфиналу на Флашинг медоузу победио Италијана Матеа Беретинија са 7:6 (6), 6:4, 6:1 у мечу који је трајао укупно 158 минута, као и прво полуфинале.

Ово ће бити пето Рафино финале Њујорка и прилика да освоји 19. Гренд слем пехар, чиме би смањио заостатак за рекордером Роџером Федерером на само један.

И уочи меча са Беретинијем било је јасно да је тенисер из Шпаније велики фаворит, не само за победу у том мечу, већ уопште, на целом турниру.

Још једном је показао шампионску класу, био је у стању да оне најважније поене у мечу одигра најбоље и резултат је нова прилика за освајање пехара.

Беретини није играо лоше, напротив, добро се држао све до средине другог сета, када је Шпанац почео да игра још боље и ту је све било решено.

Имао је тенисер из Рима велику прилику за освајање почетног сета и ко зна шта би се касније дешавало да је којим случајем успео да га освоји.

На 5:4, Надал је имао сет лопту на сервис Беретинија, али Италијан је успео да је неутралише, да би касније у тај-брфејку сјајно почео, потом дошао до 6:4 и две сет лопте.

Тада му је задрхтала рука, Надал је попут фурије добио четири поена у низу и окренуо моментум меча на своју страну.

У другом сету, Рафа је направио брејк у седмом гему за 4:3 и то је било довољно да Беретини и у сету, испоставило се и у мечу, не може да га стигне.

Суочен са готово немогућом мисијом да нешто уради на 0:2, Беретиниј је драстично попустио у трећем сету, Надал је брејковима у првом и петом гему завршио сав посао и играће ново, 27. Гренд слем финале у каријери.

Треће ове године, 5 на УС Опену, 27 у каријери,

"Први сет је био фрустрирајући, имао сам много брејк лопти. Нико не жели да игра тај-брејк. Ту сам имао среће, 4:0 и 5:2 сам губио. Преживео сам, у другом сету сам направио брејк и после тога се меч потпуно променио. Срећан сам што сам у још једном финалу УС Опена", признао је Надал.

Рекао је и шта му је пролазило кроз главу кад је губио са 4:0 у тај-брејку.

"Размишљао сам само како да останем фокуситран на наредни поен. Циљ је био да добијем први наредни, па онда два поена на ретерн. Ако сте близу, притисак је на његовој страни. Некад успе, некад не, имао сам среће. Матео је млад, има све у игри, чека га лепа будућност", додао је Надал.

Медведева је победио овог лета на Роџерс купу, следи нови окршај.

"Један је од најбољих тренутно на АТП туру. Прави велике кораке сваке недеље, Синсинати, Монтреал, Вашингтон, сад је овде у финалу. Игра боље током овог лета, биће свакако најтеже у финалу. У финалу Гренд слема нема лаког ривала, морате играти најбоље. Значи ми што сам опет у прилици да освојим титулу, нарочито после тешког почетка сезоне", признао је Рафа.

Наставак лудог америчког лета, Медведев у финалу УС Опена!

Медведев, пети носилац на овом турниру је после 158 минута игре победио Бугарина Григора Димитрова са 7:6 (5), 6:4, 6:3.

Ово је, свакако велики успех тенисера из Москве који готово цело лето игра фантастично. После финала у Вашингтону и на Роџерс купу, освојио је Мастерс у Синсинатију, а сада је у финалу на Флашинг Медоузу.

Медведев, којем ће ово бити прво Гренд слем финале у каријери, одмах на старту меча је начинио брејк и повео са 2:0, али је Димитров убрзо узвратио (2:2).

Бугарин је у финишу почетног сета, на 6:5 и сервис Руса имао и сет лопту, али је Медведев успео да се извуче и потом избори тај-брејк.

Губио је са 0:2, али је окренуо на 4:2, имао је и 5:3 али је Димитров изједначио на 5:5. Потом је Рус добио два поена заредом и тиме и први сет.

Други сет је почео брејковима, у првих пет гемова виђена су чак четири. На 5:4 Медведев је смогаои снаге да још једном одузме сервис противнику и стигне до велике предности од 2:0 у сетовима.

Трећи сет донео му је брејк у четвртом гему за 3:1 и после тога није било повратка за Димитрова, који ће на јубиларну, стоту победу у каријери морати да причека бар до следећег турнира.

На 5:2, Медведев није искористио две меч лопте, али јесте на свој сервис прву, и тако је стигао до можда и највеће победе у каријери.

"Не звучи уопште лоше, прво финале! Данас сам осећао да је он био ближи првом сету, али сам успео да променим ствари у своју корист. Три сета сам добио и ето ме у финалу", рекао је Медведев по завршетку меча.

Ово лето ће дуго памтити. Имао је много успеха на америчком континенту.

"Да, морам да кажем да нисам то очекивао. Кад сам дошао у САД, нисам знао да ће бити тако добро. Зато сад морам да кажем, волим те Америко! Био је то луд пут до финала. Да су ми рекли да ћу проћи, не бих веровао. После прва два кола грчеви, умор, звиждуци са трибина. Ипак сад стојим овде и пре финала у недељу могу да кажем само да сам срећан", насмејао се Московљанин.

Пре полуфинала је рекао како воли да чита шта се пише о њему, сада је друга прича, има важније обавезе.

"Волим да читам о себи, пре свега да видим како бих могао бити бољи. Наредна два дана нећу имати времена да читам, мораћу да се спремам за финале. Наредни меч ћу гледати као и сви, кокице, ТВ, као и сваки велики меч", закључио је Медведев.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар