Тумба пред деби: Имам трему, али је под контролом!

Тумбаковић држи трему под контролом, али каже: Не смемо да погрешимо! Селектор, такође, каже да има јасну слику тима који ће послати на терен од првог минута у суботу.

Фудбал 06.09.2019 | 22:30
Тумба пред деби: Имам трему, али је под контролом!
У тешкој ситуацији налази се фудбалска репрезентација Србије. "Орловима" је предстојећа утакмица од огромне важности, а играју је против актуелног европског првака - Португала (субота, 20.45, стадион Рајко Митић).

И то, са новим селектором на клупи - Љубишом Тумбаковићем.

Поглед на табелу каже да је нашој репрезентацији победа изузетно битна да би задржала шансе за једно од прва два места, која воде директно на Европско првенство и тако избегла додатан бараж обезбеђен раније кроз Лигу нација.

ТАБЕЛА: Украјина (4 утакмице) 10 бодова, Луксембург (4) 4. Србија (3) 4, Португал (2) 2, Литванија (3) 1.

Уочи свог дебија на клупи Србије, доскорашњи "кормилар" црногорске репрезентације каже да има трему, али да је она уобичајена и под контролом.

"Имам трему, наравно, увек сам је имао, али она је под контролом. Не постоји човек који се бави овим послом да нема трему", рекао је Тумбаковић новинарима у спортском центру ФСС у Старој пазови.

"Врло темељно смо радили на томе шта је било добро и шта је било лоше у претходном периоду док нисам био селектор. Радили смо на игри Португала, како реагују у различитим деловима утакмице. На основу тога треба да направимо наш модел игре, да је подигнемо на највиши могући ниво. То је екипа која је у последњих 15 утакмица једну изгубила и то против Уругваја на Светском првенству. Последњи гол из игре су примили у септембру прошле године. Сјајна, такмичарска екипа са толико добрих играча, у свим линијама тима. Морамо да држимо концентрацију од првог до последњег минута ако желимо резултат", истакао је селектор "орлова".

На питање о томе да ли има дилему за коју ће се стартну поставу определити и у којој формацији, Тумбаковић је одговорио одрично, али и додао да је много размишљао о томе.

"Овде не сме да се погреши, јер имамо само још пет утакмица до краја. Нема простора много за поправљање грешака", нагласио је и надовезао се:

"Имао сам дилему, направио сам је себи још пре два и по месеца када сам дошао на ову позицију и правио своје приоритете како да радим. Искристалисало се све и овог момента испред себе имам јасну слику ко ће играти против Португала".

Бивши тренер Црне Горе, Партизана, кинеског Вуана, иранског Стил Азина, арабијског Ал Насра, атинског АЕК-а, Обилића... Није дао конкретан одговор на питање да ли тренутно води скуп најквалитетнијих појединаца у досадашњој тренерској каријери.

"Тешко је одговорити, тренирао сам сјајне играче. Када бих дао директан одговор, не би био тачан. Не бих се упуштао у ту причу, водио сам већ сјајне појединце и тимове, а ова екипа има неку своју димензију. Имају димензију да могу да се трансформишу својим квалитетима у различите системе игре", дипломатски је објаснио Тумбаковић.

Селектор "орлова" осврнуо се и на Португалце, које ће предводити један од најбољих фудбалера данашњице - Кристијано Роналдо.

"Они су тим, а један тим не чини појединац. Један играч може много да донесе крајњем резултату, али то није одлучујуће. Имамо и ми одличне појединце. АкоБернардо каже да је Тадић један од најбољих играча на свету, онда му треба веровати. И то је реално".

Продаја улазница за суботњу утакмицу одвија се одлично, па се очекују пуне трибине стадиона Рајко Митић.

"Један од разлога је свакако Роналдо, као и резултати Португала. Али и код нас се нешто дешава, нови селектор је дошао. Наша одговорност је када смо већ приближили народ репрезентацији, желимо да то буде двосмерно, да се покажемо и да им дамо разлог да нас подрже", закључио је Тумбаковић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар