ЕП: Срби се прибојавају Роналда, Португалци Тадића...

Бернардо Силва добро запамтио везисту "орлова".

Фудбал 07.09.2019 | 13:42
ЕП: Срби се прибојавају Роналда, Португалци Тадића...
Португалски фудбалер и звезда Манчестер ситија, Бернардо Силва, изјавио је да веома поштује капитена Ајакса Душана Тадића и да је он прошле сезоне био један од најбољих играча света.

"Тадић је опасан играч, био је један од најбољих на свету прошле сезоне с обзиром на све шта је урадио са Ајаксом. Истакао се и против нас у првом мечу у Лисабону, покушаћемо да га зауставимо", рекао је Силва на конференцији за новинаре на стадиону "Рајко Митић" уочи утакмице Србија - Португал у квалификацијама за Европско првенство (субота, 20.45).

Силва сматра да "орлови" имају веома квалитетан тим са добрим појединцима као што су, поред Тадића, Немања Матић, Александар Коларов и Филип Костић.

"Веома поштујем српске играче. Србија је, као и Португал, одлична екипа. Не плашимо се, никада и нисмо. Покушаћемо да победимо, другације ћемо да се организујемо него у Лисабону", алудирао је гостујући фудбалер на реми 1:1 у марту.

По његовим речима, предност Србије биће домаћи терен, односно подршка са трибина.

"Очекуем тешку утакмицу, не може да се пореди наш први дуел. Ипак, урадићемо све да буде повољнији резултат него у Лисабону", закључио је он.

Селектор Фернандо Сантош констатовао је да предстојећа утакмица има велики значај за обе екипе.

"Свесни смо да српски играчи имају велики потенцијал и квалитет. Очекујем нешто другачију Србију због промене селектора, али не превише. Оно сто је важно је да играју слично као ми, на контре", додао је Сантош.

"Хоћемо да пружимо квалитет, потрудићемо се да будемо на високом нивоу. Србија игра на свом терену, то је предност и ићи ће на победу, али три бода хоћемо и ми".

Сантош је, такође, упитан да ли ће бити промена у формацији, односно да ли ће Жоао Феликс бити у стартних 11.

"Стартешки неће бити промена", остао је "закопчан" селектор првака Европе.

ТАБЕЛА: Украјина (4) 10, Луксембург (4) 4. Србија (3) 4, Португал (2) 2, Литванија (3) 1.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар