Амерички медији: Срби су много више од пријетње!

Угледни "Спортс Илустрејтед" је имао само ријечи хвале за селекцију Александра Ђорђевића, истичући да су главна пријетња доминацији САД.

Кошарка 07.09.2019 | 21:54
Амерички медији: Срби су много више од пријетње!
ФИБА је у својим рангирањима фаворита за златну медаљу на Свјетском првенству у Кини већ окарактерисала Србију као главног претендента на злато. Сада и амерички медији постају свјесни колико опасну репрезентацију на располагању има Александар Ђорђевић.

Угледни амерички портал "Спортс Илустрејтед" је одушевљен партијама екипе Александра Ђорђевића, уз оцјену да Србија, у овом тренутку, игра најбољу кошарку, дакле и испред САД.

У анализи новинара Џеремија Вуа наводи се да веома респектује Србију, посебно истичући најбољег центра НБА лиге прошле сезоне Николу Јокића.

"Не знам да ли је поштено да осим САД прогласим као фаворита на великом такмичењу, чак и када је тим 'млак', али тим Србије мора да се погледа. Није новост да је Србија квалитетна, као и да је главна пријетња доминацији САД. Мора да се призна да игра све боље", наводи се у тексту "Спортс Илустратед".

Како наводи, није изненађење што главне роле имају НБА играчи Никола Јокић, Богдан Богдановић, Немања Бјелица и Бобан Марјановић.

"Србија, коју многи виде као првог конкурента, разнијела је Анголу и Филипине и лако прошла преко Италије у просјеку давајући 107,7 поена. Биће фасцинантно видјети могу ли да наставе у истом ритму".

Ву подсјећа и да је Србија убједљиво изгубила од САД у финалу Свјетског првенства у Шпанији прије пет година, али уз напомену да није тада имала звијезду Денвера Јокића.

"Забавно је гледати Србију. Иако тек слиједе јаче утакмице, Србија је клинички ефикасна и то без прекомјерне изложености Јокића, који је много напредовао у Денверу. Постао је доминантан играч у НБА лиги на свој специфичан начин и у суштини је незаустављив у ФИБА такмичењу".

Истиче се и да САД има најмоћнији тим, посебно атлетски, али да је Србија највише показала до сада.

"Поштено је рећи да Србија игра најбољу кошарку на свијету тренутно, да је заслужила пажњу, без обзира што је крајња тачка далеко. Она је много више од пријетње и вриједи је гледати", закључио је Ву.

Србија има четири побједе из исто толико мечева у Кини и у недјељу се састаје са Шпанијом у Вухану.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар