Кад титулу слави Јирген Клоп...

Пробудио сам се на крову камиона, до града сам дошао уз друштво кокошака! Не сећа се ни данас већег дела тог лудог славља!

Фудбал 07.09.2019 | 17:30
Кад титулу слави Јирген Клоп...
Мало је таквих фаца, таквих шмекера данас у светском фудбалу, поготово међу тренерима, који су спремни без проблема и јавно испричају шале на свој рачун, анегдоте које би други крили да се никако не сазнају. Зато је Јирген Клоп тако јединствен лик, симпатичан и навијачима ривалских клубова.

Какав је био пре десетак година, када је тек дошао на кормило Дортмунда, такав је Клоп и данас: непосредан, духовит, оперисан од сујете. Таквим се показао и у документарном филму, који је тек изашао, о првој његовој титули са Борусијом Дортмунд. Тада су црно-жути узели Салатару после девет година поста и не треба ни објашњавати каква је била прослава после тога. Биће свима јасно из Јиргенове приче.

“Био сам стварно пијан, што се можда могло и приметити у неким интервјуима. Не сећам се много тога што би имало неког смисла, али једне ствари се сећам. Нисам сигуран ни да сам раније неком ово испричао”, почето је Клоп.

Следе заиста сцене као из неких комедија.

“Пробудио сам се на камиону у једној гаражи. Био сам потпуно сам. Тога се сећам, али немам појма шта се догађало у сатима пре тога. Сишао сам с камион и нашао се у великој фабричкој хали. Кренуо сам преко дворишта, када сам видео силуету човека. Звизнуо сам, јер знам то да радим прилично гласно. Онда сам приметио да силуета помало успорава. Угледао сам Акија Вацкеа (извршни директор Дортмунда). Били смо сами у том огромном дворишту”.

Ни ту причи није крај.

“Зауставили смо стари Мерцедес на путу. Био је то стари караван, а за воланом се налазио неки Турчин. Аки му је рекао да нас вози у један кафић, али он то није хтео да уради. Међутим, када је Вацке извадио 200 евра из џепа, возач је видео новац и рекао ок. Глава ми је ударала у прозор, јер сам био помало уморан. Чуо сам чудне звуке, мислио сам да сањам, али нисам. Гепек је био пун кокошки”, испричао је Јирген Клоп.

Било је титула и трофеја и касније, али изгледа да ниједна није била тако узбудљива као ова прва.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар