Почиње операција ЕУРО 2021...

Орлићи гостују Русији.

Фудбал 06.09.2019 | 13:42
Почиње операција ЕУРО 2021...
Млада репрезентација Србије отпутовала је за Саранск, где ће на "Мордовија Арени" са Русијом одиграти први меч у квалификацијама за Европско првенство 2021. године у Словенији и Мађарској (Спорт Клуб 1, 18.00).

Русија је била ривал Србији и у претходним квалификацијама, које су Орлићи завршили као победници групе.

„За разлику од нас, а то није алиби, само морам да нагласим, Руси су већ неколико пута имали окупљање, одиграли три утакмице... Ми смо практично први пут заједно и сада је посао свих нас да задовољимо неке критеријуме“, истакао је Миловановић.

У групи су и Пољска, Летонија, Бугарска и Естонија. Првопласирана екипа пласираће се директно на финални турнир, као и најбоља другопласирана из свих девет група, док ће преосталих осам другопласираних селекција играти бараж за додатна четири места.

„Русија, Пољска и ми смо можда у егалу, тако да не бих рекао да смо ми фаворити. Знамо како лако падамо у еуфорију, да после пласмана на велико такмичење одмах себе видимо као прваке света. Због тога идемо полако, корак по корак, од меча до меча“, рекао је селектор Ненад Миловановић.

Нови селектор Орлића моћи ће да рацуна на играче рођене 1998. и млађе, а после дуела у Саранску, Србију очекује други меч против Летоније, 10. септембра на стадиону "Карадорђе“ у Новом Саду.

"Руси су квалитетна екипа, већина репрезентативаца игра у тамошњој Премијер лиги. Сигурно ће бити тежак меч. Одскаче одличан нападачки ред и због тога посебно ми штопери морамо бити опрезни", рекао је Светозар Марковић.

Са штопером Олимпијакоса сагласио се Урош Рачић.

"Биће тешко пред препуним стадионом у Русији, очекује се 40.000 људи. Веома су добар тим. Селектор Миловановић нас је упознао са њима. Издвајају се веома добри крилни нападачи. Форсирају игру кроз средину. Не боје се да траже лопту", рекао је Рачић. 

За прве мечеве у квалификацијама су позвани: голмани Душан Марковић (Рад), Марко Илић (Вождовац), Александар Станковић (Графичар), дефанзивци Светозар Марковић (Олимпијакос), Страхиња Павловић, Златан Шеховић и Доминик Динга (Партизан), Ранко Веселиновић и Младен Деветак (Војводина), Алекса Терзић (Фиорентина), Страхиња Бошњак (Вождовац), везисти Његош Петровић (Црвена звезда), Стефан Ковач и Вељко Бирманчевић (Чукарички), Иван и Лука Илић (НАК Бреда), Ерхан Машовић (Хорсенс), Урош Рачић (Фамаликао), Лука Аџић (Андерлехт), Игор Златановић (Нумансија), Филип Ступаревић (Вотфорд), Филип Стевановић (Партизан), Јован Нишић (Вождовац), Никола Чумић (Раднички Ниш), као и нападачи Душан Влаховић (Фиорентина), Дејан Јовељић (Ајнтрахт), Слободан Тедић (Чукарички).

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар