ЕП: Вечерас ће бити рата на терену!

Немци ослабљени на Холанђане. . . !

Фудбал 06.09.2019 | 13:04
ЕП: Вечерас ће бити рата на терену!
Једно од највећих ривалстава у европском фудбалу започело је још пре Великог рата. Од тада, преко мечева у Хитлерово доба и чувеног финала Мундијала ’74. у Минхену, Орање и Панцери одмерили су снаге више десетина пута и сваки пут је било загарантовано само једно – рат на терену.

О том чувеном ривалству најбоље сведочи једна неочекивана размена дресова између Олафа Тона и Роналда Кумана након меча на Европском шампионату 1988. Дигло се пола стадиона да види шта то Куман ради. Збуњени Тон дао му је мајицу, а онда је овај симулирао како њоме брише задњицу. Не, није од тада почело, али може се рећи да је после тог догађаја њихово ривалство добило неку нову димензију.

Немци у овај квалификациони окршај улазе као фаворити. Забележили су све три победе у досадашњем току такмичења и што је најважније осветили су се Холанђанима за онај дебакл у Лиги нација прошле године (0:3). Немачка је у марту у Амстердаму добила са 3:2, голом у 90. минуту.

Чета Јоакима Лева имаће посебан мотив да добије Холанђане, не само што ће им побећи шест бодова, већ ће их значајно одаљити и од друге позиције пошто је Северна Ирска већ на 12 бодова. Има све саме победе.

Волите да се кладите? Е, онда опробајте вашу срећу, јер кладионица Моззарт нуди врло примамљиве квоте на овај меч, како на коначног победника, тако и на голове...

И Немци и Холанђани претрпели су значајене промене током 2018. године. Оба тима подмлађена су и крећу на неки начн од нуле. Утисак је, Лев има нешто бољи материјал.

Ипак, Немци ће бити ослабљени, али према информацијама које је изнео Лев, Леон Горецка не би требало дуже да одсуствује.

"Леон има повреду која га мучи већ неко време. Он неће моћи да игра против Холандије, то значи да ћу морати да размишљам о другим опцијама. Штета, јер је овом младом тиму неопходно да веже неколико мечева са мање-више истим саставом", поручио је Лев.

Селектор Немачке због повреда још је може да рачуна на Санеа, Дракслера, Керера и Ридигера, а добру ствар представља то што се опоравио Серж Гнабри, који није играо за Бајерн против Мајнца у прошлом колу.

"Серж ће играти, он увек игра. Биће стартер, потпуно је спреман", додао је Лев.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар