Побједа у Јеревану, па одлука у октобру с Финцима!

Репрезентација Босне и Херцеговине у петак ујутро је отпутовала за Јереван гдје ће у недјељу против домаће селекције Јерменије играти шести сусрет квалификација за Европско првенство 2020. године.

Фудбал 06.09.2019 | 20:02
Побједа у Јеревану, па одлука у октобру с Финцима!
Синоћњом побједом над Лихтенштајном (5:0), бх. тим је преузео трећу позију у Ј групи са седам бодова, док је Јерменија након домаћег пораза од Италије 1:3 пала на четврто мјесто са бодом мање.

Селектор "змајева" Роберт Просинечки је уочи лета за Јереван, новинарима на аеродрому у Сарајеву казао да је Јерменија незгодна екипа, али да његов тим нема права на кикс и да иде на побједу.

"Гледали смо прво полувријеме сусрета Јерменија - Италија. Домаћа екипа је одиграла одличну утакмицу. На крају су ипак изгубили. И у првом сусрету с њима имали смо доста проблема. Имају одличну транзицију, контру, полуконтру. Идемо тамо да побиједимо, ми више немамо право на кикс. Ако побиједимо Јерменце све ћемо одлучивати у октобру када дочекујемо Финску. Надамо да ће Италија против њих наставити тај низ, а да ћемо ми савладати Јерменију", изјавио је Просинечки.

У недјељном мечу селектор БиХ неће моћи да рачуна на повријеђеног Елвиса Сараћа, наступ Тонија Шуњица је упитан, док се Ермин Бичакчић опоравио.

"Сарић је отпао, Шуњић има проблеме са задњом ложом и видјећемо на лицу мјеста. Бичакчић се опоравио, тако да ћемо осим Сарића и можда Тонија имати све на располагању", додао је Просинечки.

Сусрет 6. кола Ј групе квалификација за ЕУРО, Јерменија - Босна и Херцеговина играће се у недјељу, 8. септембра од 15.00 сати.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар