Пропао план за тандем Роналдо - Нејмар!

Није било довољно ни 100. 000. 000 плус Дибала! Јувентус је био озбиљан. . .

Фудбал 07.09.2019 | 22:30
Пропао план за тандем Роналдо - Нејмар!
Цело лето је трајала сапуница око Нејмаровог повратка у Барселону, често се спекулисало и о могућности преласка у Реал Мадрид, а стидљиво се у једном тренутку помињао трансфер у Јувентус.

Колико год то сада деловало чудно, заправо је Јувентус послао конкретну и вероватно најбољу понуду Пари Сен Жермену за Нејмара. Торински дневник Тутоспорт, познат по добрим инфромацијама из Јувентуса, открива како је текла прича између италијанског шампиона и Бразилца.

Јуве је загризао још у априлу када су Нејмар и Роналдо снимали рекламу за једну телекомуникациону компанију и када су успостављени први контакти. Потом је Јувентусов директор Паратићи средином јула почео разговоре са Нејмаровим заступницима како би покренуо тему Нејмарове плате. Бразилац у Паризу зарађује 36.000.000 евра по сезони што је за Јуве превише. Роналдо у Торину има 32.000.000 годишње, али сви остали играчи су далеко испод и нико нема ни плату већу од 10.000.000 евра. Нејмар би у Торину сигурно морао да игра за мање паре, али то му не би био проблем.

Јувентусов проблем је био ПСЖ. Француски клуб је средином јула још веровао да ће Нејмар променити мишљење и пресећи све приче о одласку. Зато је одбијена Јувентусова понуда од 100.000.000 евра плус Пауло Дибала. На крају се испоставило да је та Јувентусова понуда била боље од било које Барселонине.

Јувентусу је пропао план да направи тандем Роналдо – Нејмар, али не треба заувек отписати ову опцију. Јуве је у последњих годину и кусур дана трансферима Роналда и Де Лихта показао да је потпуно конкурентан да доводи највеће и најскупље звезде светског фудбала. Па зашто не би и Нејмара...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар