Владе Дивац четврти Србин у "кући славних"

Легендарни српски кошаркаш Владе Дивац овог викенда званично ће постати члан “Куће славних” у Спрингфилду. Свечани програм је већ почео а Дивац је симболично обукао “наранџасти сако” и постао четврти Србин у “Кући славних”, послије Дражена Далипагича, професора Александра Николича и Боре Станковића.

Србија 06.09.2019 | 10:27
Владе Дивац четврти Србин у "кући славних"
Дивац је истакао да му је због породице драго што је изабран у Кућу славних, али и саиграча, тренера, навијача.

– У репрезентацији сам био од 1985. до 2002. То је период од 17 година, са прекидима због санкција. Са сваког такмичења сам се враћао са медаљом. Најемотивнија је сигурно златна са Европског првенства у Атини 1995. из много разлога. Што се тиче клупских, то је прва титула са Партизаном 1987. године – рекао је Дивац, који је наступао за Лејкерсе а највећи траг је оставио у Сакраменту чији је и данас члан.

Као репрезентативац Југославије, Владе Дивац је освојио два свјетска и три европска првенства, као и двије сребрне медаље на Олимпијским играма. Управо једну медаљу са актуелног Мундобаскета, легендарни ас је пожелео као поклон за овај свој успех.

“Малоприје сам се чуо са Богданом и Бјелицом. Честитали су ми улазак у Кућу славних. Рекао сам им да поклоне не примам, само злато. Момци, донесите ми златну медаљу”, поручио је Дивац. 



(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Вјетар

06.09.2019 11:44

Владе Дивац легенда Yу и свјетске кошарке,и с правом је у Куци славних. Цовјек,спортиста,цовјек Само је један Владе Дивац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

06.09.2019 16:53

Награда што је омогућио држави Косово да постане члан олимпијског комитета.