Кренули у МедвеЂу, а стигли у МедвеДЈу - промашили за 170 км!

Фудбалери Мораве из Кочиног Села имали су праву авантуру када су погрешили место одигравања утакмице. Али, није да је само до њих. . .

Фудбал 06.09.2019 | 14:58
Кренули у МедвеЂу, а стигли у МедвеДЈу - промашили за 170 км!
Сећате ли се навијача Бенфике који су се прошлог пролећа запутили на гостовање Ајнтрахту из Франкфурта у Лиги Европе? Они су тада направили озбиљан кикс, укуцавши у њихову навигацију "Франкфурт на Одри", уместо "Франкфурт на Мајни".

Они су тада западну Немачку заменили источном и отишли чак 500 километара даље од њиховог планираног одредишта.

Нешто слично десило се недавно и у Србији. Наиме, двојица фудбалера нижеразредног клуба Морава из Кочиног Села добили су задатак да се запуте на гостовање ОФК Братству из Медвеђе.

Поморавска окружна лига спада у 5. ранг српског фудбала, а шампион обезбеђује место у Зонској лиги "Запад".

Међутим, чини се да им нико није прецизирао у коју Медвеђу треба да дођу. Поменути фудбалери су "стигли" на одредиште, када им је из управе клуба било речено да се игралиште локалног клуба налази поред цркве. Како на њиховој локацији није било ни цркве ни терена, схватили су да нешто није у реду.

Двојица играча су уместо у Медвеђу у општини Деспотовац отишли у Медвеђу у општини Трстеник. Како је њихово полазно одредиште било у блитзини Јагодине, они су се уместо на север упутили на југ. Тиме се направили пут чак 170 километара дужим него што је било потребно.

Можемо само да претпоставимо да им је у свему томе одмогла навигација. Рецимо, Гугл на својим мапама Медвеђу из Деспотовца означава само са "МедвеЂа", док је "МедвеДЈа" заправо Медвеђа из Трстеника. Чак смо и ми имали проблема да "отпетљамо" читаву заврзламу.

Фудбалери су и после свега тога успели да стигну на друго полувреме меча ОФК Братство - Морава Кочино Село, у оквиру Поморавске окружне лиге. Ипак, нису успели да помогну свом тиму, који је претрпео пораз - 3:0.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Драган Мд

06.09.2019 14:48

Тај возач, ако је из Србије ,треба одмах харакирти да изврси сам над собом. Толико не познавати своју земљу клоју мозес пјесице обици за 7 дана, па то је за књигу риплија..

ОДГОВОРИТЕ