ЕП: Тим Португала за Србију...

Више се плаше атмосфере него наших играча, пораз забрањена реч! Фернандо Сантош неће пуно мењати у односу на финале Лиге нација против Холандије.

Фудбал 06.09.2019 | 00:03
ЕП: Тим Португала за Србију...
Репрезентативци Португала одрадили су јутрос последњи тренинг пред пут за Београд, на свој трећи меч квалификација за ЕУРО 2020. године против Србије. Без обзира што су први фаворит групе Б Португалци се налазе у доста незгодној ситуацији пред ту утакмицу. У прва два кола чета Фернанда Сантоша узела је само два бода (нерешено против Украјине и Србије), а као победник Лиге нација нема загарантован пласман на завршни турнир. Тако слободно можемо рећи да суботњи дуел није пресудан само за наше момке, већ и за Португалце, који ће такође имати другу шансу (бараж у Лиги нација), али са много тежим ривалима. 

Тамошњи медији наводе да њихов тим не треба да се плаши Србије и пажњу са изабраника Љубише Тумбаковића скреће на публику. У свакој петој реченици португалске колеге помињу "пакао највећег српског стадиона Рајко Митић" и атмосферу у Београду сматрају заправо за њиховог највећег ривала.

Жале се Португалци и на здравствени билтен, без обзира што ће им суштински недостајати само један играч - повређени Пепе. Ветеран из Порта очито је и даље веома важан шраф у машинерији Фернанда Сантоша. Тако се наводи да ће Португал "у утакмици коју не сме да изгуби морати да се снађе без једног од својих најважнијих фудбалера".

"Победа у паклу стадиона Рајко Митић, на коме игра Црвена звезда, вратила би нас у борбу за прво место у групи, док би реми дозволио Украјинцима да се додатно одлепе и вероватно осигурају прво место. Португалу би онда остала битка за друго место", пишу тамошњи листови, не наводећи пораз као опцију.

Услед изостанка Пепеа његово место у срцу одбране требало би заузме Жозе Фонте. Он ће чини централни бедем пред Руи Патрисијом, заједно са младим Рубеном Дијасом из Бенфике. Бековске позиције као и на претходном сусрету против Холандије (у финалу Лиге нације) резервисане су за Рафаела Гереира и Нелсона Семеда. 

Суштински, Португалци не очекују да ће Сантош направите неке радикалне промене у односу на претходних сусрет. Данило се очекује на позицији задњег везног, нешто испред њега дејствоваће Бруно Фернандеш и Вилијам Карваљо. Та тројка има највеће шансе да од првог минута истрчи на траву Маракане када је у питању везни ред, с тим што се као могућа изненађења помињу Рубен Невес и Ренато Санчес. 

Оно што би требало да је закуцано јесте нападачка тројка. Уз неприкосновеног Кристијана Роналда заиграће Бернардо Силва и Гонсало Гуедеш. Овај потоњи одлично се слаже са првом звездом тима, а уз то био је јунак финала са Холанђанима, па се Жоау Феликсу даје мале шансе, поготово што је у финалу Лиге нација против Швајцарске био доста слаб. А и само једном играо је у тандему са Роналдом.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар