Истраживање: Тетоваже воле импулсивнији људи

Људи чије тело красе тетоваже, чешће реагују импулсивно и ужурбано доносе одлуке, резултат је нових истраживања.

Занимљивости 05.09.2019 | 10:45
Истраживање: Тетоваже воле импулсивнији људи
Економисти са универзитета Мекмастер у Канади, спровели су анализу у сарадњи са више од 1.000 испитаника. Испитано је 781 особа без тетоважа и 255 са тетоважама.

Ранија истраживања су показала да тридесет и осам процената људи старости између 18 и 29 година има најмање једну тетоважу.

Да би открили да ли су мисаони процеси људи варирали у односу на то да ли имају тетоваже, истраживачи су од учесника тражили да играју игру, коју обично користе за процену способности дугорочног планирања.

Већина тетовираних испитаника одмах је изабрала мању суму на кратке стазе, без могућности повећања прихода, док су они без тетоважа, углавном планирали дугорочно решење, са могућношћу пораста прихода.

Психолог Лузел Над, са Јужноафричког универзитета, такође је спровела је засебно истраживање о томе зашто неки људи воле тетоваже.

Открила је да је основна мотивација за тетовирање, код 25 одсто њих, била личне природе, и да за њих тетоважа има одређену интимну поруку.

Дванаест одсто тетовираних људи је то урадило из „уметничких разлога", а приближно по исто толико процената, из културних и из верских разлога.

(ДАИЛYМАИЛ.ЦО.УК)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Посматрац

06.09.2019 17:26

Тетовазе воле само комплексаси, људи који зеле да се за њима окрећу, ме знајици да се окрецу ради згразавања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

У праву си

08.09.2019 15:55

Само да додам да се мора старити с тим по тијелу.

Name

Ла Линеа

07.09.2019 13:20

Да их питас, да ли мозес да сарас на њиховом новом ауту , како би настала дрека. Изгледа бјезали из сколе па морају да надокнаде пропустено;)

ОДГОВОРИТЕ