Тужна вијест: Шпанска шампионка пронађена мртва!

Прва освајачица медаље за Шпанију на Зимским олимпијским играма, Бланка Фернандез Очоа, пронађена је мртва након вишедневне потраге. Цела Шпанија је потресена овом вешћу, а своје емоције за публиком поделио је и најбољи шпански тенисер Рафаел Надал.

Свијет 05.09.2019 | 09:27
Тужна вијест: Шпанска шампионка пронађена мртва!
Некадашња шпанска скијашица нестала је 23. августа. Кућу је напустила без мобилног телефона, а након тога није користила кредитне картице.

Последњи пут је била виђена у црном Мерцедесу, који је пронађен у граду близу Мадрида.

Тело бивше шпанске алпске скијашице Бланке Фернандез Очоа пронађено је након вишедневне потраге у којима је учествовало стотине полицајаца и добровољаца. Тело је пронашао пас трагач у среду.

Освајачица бронзане медаље са ЗОИ 1992, пронађена је у планинском подручју близу Мадрида.

Власти сада истражују узрок њене смрти.

Фернандез је прва Шпањолка која је освојила медаљу на Зимским олимпијским играма освојивши бронзу у француском Албертвилеу 1992.

- Ово је врло тужан дан за шпански спорт - рекла је Мариа Хосе Риенда, шпанска државна секретарка за спорт.

Бланка Фернандез Очоа рођена је у Мадриду 1963. године, и била је учесник четири зимских олимпијских игара између 1980. и 1992. године.

У интервјуу 2014. Фернандез је рекла да јој је скијање постало "опсесија", али је признала да је више волела да игра голф од одласка у пензију.

Била је једна од пет браће-сестара који су се на Зимским олимпијским играма такмичили за шпанску скијашку репрезентацију.

Њен брат Франциско Фернандез Очоа био је први Шпанац који је освојио златну медаљу на Зимским олимпијским играма 1972. године у Сапоро у Јапану.

Након објаве о смрти на друштвеним мрежама огласио се и један од најбољих шпанских спортиста Рафаел Надал.

-Тужна због вести о смрти важног спортисте у историји шпанског спорта. Пионирка у нашој земљи у свом спорту. Много подршке и снаге потребно је њеној ћерки и породици у овим тужним и тешким временима. Почивај у миру, Бланка Фернандез-Очоа.

(Телеграф)

Коментари / 0

Оставите коментар