НЕКОЛИКО МИНИСТАРА У СРПСКОЈ НА “ТАНКОМ ЛЕДУ“: Ко је сљедећи на списку?

Прича о реконструкцији Владе Републике Српске поново је актуелна. Један министар је поднио оставку, још неколико је на танком леду.

Република Српска 04.09.2019 | 19:58
НЕКОЛИКО МИНИСТАРА У СРПСКОЈ НА “ТАНКОМ ЛЕДУ“: Ко је сљедећи на списку?
Драгица Ковач одлази из Владе. О правим разлозима се нагађа. Незванично, одлази, јер није била спремна да стави свој потпис не одређене пројекет из области туризма који су били сумњиви, а мјерили су се милионима марака. 

Званично, оставка је образложена личним разлозима.

„Министарка Ковач је разговарала са мном. Она из породичних разлога није мога да се адаптира на живот у Бањалуци без породице. То јој је тешко падало“, каже премијер Републике Српске Радован Вишковић.

Како сазнаје БН, већ неко вријеме тражи се нови министар који би замијенио Драгицу Ковач, а који треба да буде из хрватског народа. Квалификације су мање битне, битно је само да је из хрватског народа, тврди наш извор. Према тим тврдњама, предсједнику ДЕМОСА Недељку Чубриловићу  и не иде баш од руке да нађе замјену, да буде из хрватског народа и да буде његов кадар. Не иде баш ни грађанима најбоље одговор на питање да ли знају ко је Драгица Ковач и које је Министарство водила?

“Драгица Ковач? Не, не знам ко је то“.

“Она је министар, али не знам чека, екологије“?

“Ковач? То ми је познато, али не знам ко је“?

“Замислите кад грађани не знају ни ко је министар, а већ завршава мандат. А то би се могло рећи за већину министара који заврше мандат од четири године, а не зна се за њих“, кажу анкетирани грађани.

Према нашим сазнањима, одлазак Драгице Ковач, неће бити једина измјена у саставу кабинета Радована Вишковића. Премијер је најавио промјене у извршној власти, али ни данас  не открива ко ће сљедећи напустити Трг Републике. У јавности се спекулише да су на танком леду министри Петар Ђокић, Златан Клокић и Драган Лукач.

“Влада Велике Британије је изгубила скупштинску већину и у Итаији. Мислим да се диже превелика прашина око тога, предсједник Владе има право по по тању реконструкције, кад осјетим момент одлучиваћу о томе“, каже Вишковић.

Они који прате политичка дешвања кажу да се ради о козметичким промјенама. 

“Не вјерујем да има дубље суштине у промјени министара, јер ови министри нису радили ни годину дана, тиме се шаље јако лоша порука да они који су бирали ове министре нису способни да изгурају ни годину дана, шта су онда уствари радили“, каже политиколог Велизар Антић.

Шта су радили - не знају ни анкетирани грађани. Они имају свој списак министара који су кажу заслужили да оду из Владе.

Нико није оправдао рад

“За ове грађане сва су министарства битна, а два су кључна. То су Миистарство правде и привреде. Уз сво уважавање људи персонално, ниједан не заслужује“, изјаве су грађана са којима смо разговарали.

У политичким кулоарима се спомиње да је на танком леду неколико познатијих министарских имена. Колико год се залагао за промјене које је најавио  сам премијер Вишковић, питање је колико може било шта да уради без амина лидера странке Милорад Додика. 



БН ТВ

Коментари / 28

Оставите коментар
Name

апел Влади

04.09.2019 18:07

Вецина Вас није равно задатку. Ако вам водја не зна боље, дајте колективну оставкуи пустите праве људе да крену на посао!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоxи

04.09.2019 18:14

Лако је Драгици Ковац када има способног Секретара. Та потписује и убрусе када их ставе пред њу.

Name

Процјена

04.09.2019 19:13

Најбоља процјена да су на листи за одстрел Соња Давидовиц, Дуско Милутиновиц, Петар Дјокиц тј министри социјалистицке партије и Недјо Трниниц и Лејла Ресиц тј министри из днс-а. Видио је бурле пред изборе да сп и днс расту брзо а да снсд благо опада. Могао је да бира или да цијепа те партије тако сто це послије избора мандате дати цавицу, цубриловицу и стевандицу тј тасна странкама за једнократну употребу па да она днс и сп избацује из коалиције или да днс-у и сп-у даје јос висе утицаја на власт па самим тим да гледа како те странке јос висе расту а како његова партија и даље благо опада. Он је одлуцио и одрадио олицан посао. Уз помоц цубриловица растурио је днс а узео је јос и обрена и цавица и сад мозе комотно да избацује бивсе партнере и да их онда полако цијепа. Наравно то су му омогуцили људи из днс-а и сп-а који нису схватили ста се спрема а и људи из опозиције који нису били спремни да сп-у и днс-у понуде најбитније функције. Да је Говедарица био паметан предлозио би днс-у и сп-у да буду кандидати опозиције за председника Републике Српске и Српског цлана председниства и премијерску функцију. Тј све само да их одмакне од додика. Да је Говедарица то урадио снсд би вец сада био поцијепан на пет странака али сад је касно. Сад додик има адуте. Само се надам да це днс, сп и Мирко Саровиц имати висе мудрости на следецим изборима.

Name

Професор

04.09.2019 19:19

Следећи је тзв. професор Борис Пашалић, у дисертацији закључио да су слађе јабуке са јужне стране што су наши прадедови утврдили прије нове ере. Сад предаје на тзв. Институту за генетичке ресурсе својој супрузи и враће услугу ментору јер води њеног сина који је завршио приватни факултет. Дијели буџетске паре тзв, Институту за генетичке ресурсе. Бјанцо

Name

из Далесове доктрине

04.09.2019 19:47

"У управљању државом, ми цемо изазивати хаос и неред. Неприметно, но активно и постојано, цемо помагати деспотизам циновника, корупцију и непринципијелност. Цеститост и поштење це бити исмевано, и никоме неце бити нужни и бице сматрани остатком прошлости. Подлост и дрскост, лаж и превара, пијанство, наркоманија, омосексуализам, издајништво, шовинизам и , медунационалне мржње- све цемо то неприметно култивисати у свест људи и све це то доживети прави процват…"

Name

Лаки

04.09.2019 20:07

Нити један министар, директор неког јавног предузећа неби смјео бити са приватним факултетом!!! То деградација образованих људи и друштва у цјелини. Промјенити закон и унијети ову одредбу.

Name

Перо

04.09.2019 20:12

Цуј министри ха ха ха ха

Name

Ре Процјена

04.09.2019 20:59

слазем се са процјеном осим у дијелу гдје се спомиње да је опозиција требала понудити несто СП-у и ДНС-у. То није могуце из простог разлога сто је Додик стопостотни власник тих странака. Он има толико материјала за десетине кривицних пријава против Павица и малог Дјокице. Они се из тог загрљаја отргнути не могу. То се и показало када је у моментима док му Додик растура странку, Павиц мирно тврдио како је 'све у реду'.

Name

ре Гоxи

04.09.2019 22:21

Ако мислис на Корицанац...па какав је она јадни секретар? Средњу сколу је једва заврсила. А и приватни факултет теско и то прије 5 година. Дјеца јој дипломирала прије ње...пих

Name

Горан БЛ

05.09.2019 05:27

Ма о саставу владе је сувисно прицати.То је група људи који су безвредни,ниста нула.. Али занимљиво је гледати Рестерт и Благица ових дана.Добили коју парицу од кумова па се сатрасе нападајуци ПДП.Покусавају Миле и СНСД на све нацине да ослабе Драска и Јелену.А овај Благиц је тако смијесан лик.Блокирају све који на Рестарт страници их критикују....хехехе...процитан си Благицу васкице.

Name

Ре ре Пр'ц..

05.09.2019 06:00

То значи да Додик прикрива криминал. Прикривање криминала је кривично дјело за које се одговара по службеној дужности. Не амнестира га ни чињеница да је стопостотни власник свега и свачега у РС-а. Свега што се оком види и ухом чује, па чак и надаље..

Name

севиљски брицо

04.09.2019 18:10

Додик је и цлан Предсједниства БиХ иПредсједник НСРС,предсједник владе РС,и Министар свих ресора у влади РС.Он ведри и облаци,кад њега макнете онда је права реконструкција владе,а остало је само сминкање крепаног коња.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.09.2019 19:06

Све министре откацити и укинути сва министарства и институције јер рудоња ради све сам ста год позели.

Name

Скептик

04.09.2019 19:19

Диспечер би прво требао промјенити самог себе...

Name

Резултати

04.09.2019 18:11

Па влада се давно распала само нико им није река

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

04.09.2019 18:13

Логика каже њих свију чека кад тад затвор , са ранијим изласком из тог удруженог подухвата биће само мало мања казна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

04.09.2019 18:22

Па ако треба неко из Хрватског народа валда има у ХДЗ хрвата није само Цовиц хрват.Јос ако није вазна квалификација за то мјесто онда мозе бити и Суљо нека се само прекрсти за функцију се исплати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.09.2019 06:02

Питам озбиљно, не разумијем се у све. Мозе ли ми Нострадамус или неко други одговорити ово за помињање хрвата. Ваљда су хрвати у Хрватској а у БиХ католици (бар по родјењу). Овдје дакле изузимам све оне људе који у БиХ имају (и) хрватски пасос. И по којем критеријуму да се сада трази хрват или хрватица када о другима до сада није било прице. Драгица Ковац је ваљда српкиња. Унапријед захваљујем.

Name

Директ

04.09.2019 18:27

За сад јос увијек само најаве, док реално сви, укљуцујуци и премијера, су зрели за оставку, посто готово да никаквих резултата немају иза себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Група беспослицара

04.09.2019 19:58

Треба им ставити њихове "дипломе" на увид.

Name

Робин Худ

04.09.2019 18:46

КО овде кога држи у шаци.... "140.000 КМ. Луксуз Драгана Лукача вриједи скоро седам одсто укупног буџета потрошеног на возила МУП-а" а полиција хода као клошари ...поцјепани и са платама које "обезбеђују до 10 у мјесецу да преживе и они и породице....само "вози мишко"...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цонсиглиере

04.09.2019 19:07

Биће како газда рекне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кврго

04.09.2019 20:24

А тразите Хрвата за ткз. тамо неког министра , па из овог свега се види да ту нема никакве владе , нити министара , то је спрдња са напаценим народпм , који ово све плаца , а нема ама бас никакве користи . Када је спрдња , нека буде спрдња , па валда пејина унука има својих ујки , родјака и др. Како је кренуло сви су изгледи да це сви ткз. министри бити Хрвати . Засто су само Српски синови дали своје зивоте , дијелове тијела и здравље , туга преголема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

блиц

04.09.2019 21:14

По Уставу морамо дати неколико министарства Хрватима и муслиманима

Name

Миланче

05.09.2019 04:29

Остаце лао министри старлете, улицарке,убице и разбојници...тај ментални и физицки профил треба доди...а и народу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

05.09.2019 05:04

павијан и гомила икебана у циркусу звани влада р.с , којом диригује необразовани месар из бакинаца .Па ја не знам никога из моје генерације ко мисли да су ови људи за несто способни. Најобесхрабрујуце за нссу будуцност мимо тренутних гробара је безуба опозиција. теско свима са мало цирбе у глави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

05.09.2019 05:31

Додик се мора ријешити министра Трниница ,па под хитно смијенити директора путева Нешића и па онда Ђокића и Лукача , без тих смјена ништа није урадио и губи Бањалуку сигурно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Козметика

05.09.2019 05:39

Ако не смијени Ђокића, , Клокића, Трнинића, Лукача,и директоре Шума и , Путева ништа није урађено , јер уназад пар година све афере воде се у овим министарствима и овим предузећима, превише се јавност вјероватно са разлогом подигла јер се углавном сав криминал у задње вријеме одвија у шумама и путевима а и превише се прича у негативном контексту и о министарству полиције ......, без ових смјена само је козметика и ништа није урађено у очима народа

ОДГОВОРИТЕ