Видео: Савршених 44 минута Серене Вилијамс...

Америчка тенисерка Серена Вилијамс одиграла је један од најбољих мечева у каријери.

Тенис 05.09.2019 | 09:35
Видео: Савршених 44 минута Серене Вилијамс...
Најбоља тенисерка свих времена игра феноменалан УС опен, иако у већини мечева није бриљирала.

После уводне победе над Маријом Шараповом у мечу у којем је потпуно доминирала, лествицу је подигла на нови ниво победивши Кинескињу Ћјанг Ванг са 6:1, 6:0 - после само 44 минута тениса.

Освајачица 23 Гренд слем титуле дошла је на два корака од нове пласиравши се у полуфинале УС опена у којем ће играти против Украјинке Елине Свитолине.

Ако је Свитолина гледала Серенин меч, што вероватно и јесте, могла је да види савршених 44 минута Американке у којима је одиграла вероватно један од најбољих мечева у каријери.

Серенина противница није била "анонимна", већ 18. тенисерка планете која је у претходном колу почистила другу тенисерку планете Ешли Барти, а до четвртфинала није изгубила ни један једини сет.

Ипак, одговора против овакве Серене Вилијамс није било. 37-годишњакиња је забележила чак 25 винера у 13 одиграних гемова, успут направивши десет неизнуђених грешака. Са друге стране Кинескиња је имала 13 неизнуђених и тачно 0 винера.

И тај један гем који је Ванг успела да освоји није "морала", с обзиром да је неочекивано успела да преокрене 0:30 у свом сервис гему на 5:0 у првом сету.

Серена је, просто и једноставно, била савршена.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар