Шпановићева пропушта СП због повреде!

Српска атлетичарка Ивана Шпановић пропустиће предстојеће Светско првенство у Дохи због повреде.

Остали спортови 05.09.2019 | 08:57
Шпановићева пропушта СП због повреде!
Шпановић се повредила током наступа на митингу у Берлину, а после обављених прегледа потврђено је да неће учествовати на финалу Дијамантске лиге, као ни на Светском првенству у Дохи, наводи се у саопштењу њеног тима.

"Повреда је довољно озбиљна да спречава Ивану да наступи на Светском првенству. Потребно је три до пет недеља да се мишић регенерише и ојача, тако да ће се Ивана у наредном приоду посветити рехабилитацији и након тога кренути са припремама за наредну сезону", рекао је лекар Јован Ђуровић.

Светска и европска дворанска првакиња у скоку у даљ рекла је да се неочекивано повредила.

"Без обзира на озбиљност повреде, психички ми је, колико је то могуће, лакше пала чињеница да се то десило на овом митингу, а не на шампионату, као сто је био случај са ахиловом тетивом прошле године на Европском првенству. Ово је дефинитивно била година изазова за мене, те се окрећем рехабилитацији и одмору. Желим да се потпуно опоравим и фокусирам на оно најважније, а то су Оиимпијске Игре у Токију", навела је она.

Њен тренер Горан Обрадовић рекао је да је Шпановић одбраном титуле европске дворанске шампионке остварила први циљ за ову годину, а да је летња сезона била посвећена само Светском првенству у Дохи.

"Нажалост, овакве ствари се дешавају, следи период опоравка и верујем да ће Ивана, већ половином октобра и физички и психички бити спремна за нове изазове, за олимпијске изазове",додао је Обрадовић.

Само шест месеци после драматичног наступа на Светском првенству у Лондону 2017. где је завршила на четвртом месту, Шпановићева је постала светска дворанска првакиња, а на првом такмичењу после повреде прошле године у Берлину, српска атлетичарка је одбранила титулу европске дворанске шампионке трећи пут за редом, и на тај начин се изједначила са легендом Хајке Дрекслер.

Светско атлетско првенство одржаће се од 27. септембра до 6. октобра у Дохи.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар