Надреалан случај Симона Морена...

Човека коме су шеици уништили годину! Млади нападач Виљареала је апсолутно највећи губитник прелазног рока.

Фудбал 04.09.2019 | 23:30
Надреалан случај Симона Морена...
Сви се боре за своје место под сунцем. Није увек лако. Симон Морено то најбоље зна. Он је момак који је овог лета преживео прави кошмар и захваљујући двојици шеика вероватно израстао у највећег губитника прелазног рока, не само у Шпанији, него у целој Европи.

Ово је његова прича.

Морено је члан Виљареала с тим да у жестокој конкуренцији на Мадригалу није могао да се избори за шансу у првом тиму. Међутим, после 13 прошлосезонских голова за Б тим Виљареала у Сегунди Б, односно трећој лиги Шпаније, надао се да ће направити искорак. Бар да се домогне Сегунде. Одатле је већ лакше до велике сцене. И било је интересената да му пруже шансу у другој лиги. Понадао се Морено и - треснуо о земљу.

Симона Морена је, наиме, прво узела Алмерија, клуб који је овог лета шаком и капом доводио, пошто са новим власником шеиком Турки ал-Шеик, иначе некада министром спорта Саудијске Арабије и првим човеком, планира да се домогне елитног ранга такмичења. Проблем је међутим што је Морено дошао пре Ал Танија, а како Виљареал дугорочно рачуна на њега није желео да Алмерији дозволи да задржи право откупа уговора после Симонове једногодишње позајмице.

Кад је Ал Тани дошао у клуб са собом је донео и правило: нема довођења играча на позајмице без права откупа! Морено је враћен на Мадригал, пошто је у Алмерији провео период од 1. јула до 28. августа. За то време није уписао деби у дресу Алмерије.

Виљареал се није превише бунио, били сун а Мадригалу уверени да ће лако решити проблем. Жута подморница има одличне односе са Малагом, а Андалужани су тражили нове играче. Приде, Моренови менаџери воде рачуна о каријерерама неколико Малагиних играча попут Чифуа или Дијега Гонзалеса. Симон Морено је отишао на Росаледу и мислио је да је своје пребринуо.

Не лези враже, у Малаги га је сачекао други шеик Абдулах Ал Тани, а он још не може да прежали времена кад су Андалужани, априла 2013. беше то, играли четвртфинале Лиге шампиона са Борусијом Дортмунд. Желео је експресан повратак у Примеру, доводио јаке играче – међу њима и Шинђија Оказакија – а онда су у клубу схватили да им прописи не дозвољавају да издвајају толики новац за плате играча.

На клупском сајту је још пре тога осванула Моренова слика са извршним директором Каминером, пред њима дрес и уговор. Потписан је он. Али није заведен код надлежних органа, јер Малага није могла да региструје никога. Клуб је зато на старту сезоне играо са деветорицом професионалаца и децом из омладинске школе. Али то је нека друга прича. За ову је важно да је Морено опет остао без ангажмана.

Симонов старији брат Хоселу Морено, нападач Овиједа, није могао очима да верује шта се дешава.

“Невероватно је шта се дешава у свету фудбала. Председници, упамтите, ми смо прво људи, па тек онда фудбалери. Људи пре свега! А ти бато, главу горе”, покушао је Хоселу да орасположи брата.

Симон Морено се враћа у Б тим Виљареала. Опет трећелигаш.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар