Галата довела 14 фудбалера за 9.000.000!

Фалкао, Н'Зонзи, Сери, Лемина. . . ! Освајач турске "дупле круне" обавио је невиђен посао у финишу прелазног рока, пред дуеле са Реалом и Пари сен Жерменом у Лиги шампиона.

Фудбал 04.09.2019 | 19:29
Галата довела 14 фудбалера за 9.000.000!
Освајач турске "дупле круне" из сезоне 2018/19 био је веома агилан у последњим сатима прелазног рока, па је тренеру Фатиху Териму обезбеђена група од 14 купљених, потписаних и позајмљених фудбалера на чије је трансфере укупно потрошено ДЕВЕТ милиона евра.

Ово можда не би било чудно да у Галатасарај један за другим нису стигли Радамел Фалкао, Стивен Н'Зонзи, Рајан Бабел, Емре Мор, Флорин Андоне, Марио Лемина, Жан Мишел Сер, а да је више од половине поменуте суме потрошено само на трансфер Кристијана Лујиндаме из Стандарда.

Овај дефанзивац плаћен је пет милиона евра.

дошли

Кристијан Лујиндама (одбрана, Стандард Лијеж) 5.000.000
Валентин Озорнвафор (одбрана, Ењимба) 300.000
Радамел Фалкао (напад, Монако) слободан
Тајлан Антаљали (средина, Ерзурумспор) слободан
Рајан Бабел (напад, Фулам) слободан
Адем Бујук (напад, Малатијаспор) слободан
Џими Дурмаз (напад, Тулуз) слободан
Шенер Озбајракли (одбрана, Фенербахче) слободан
Окан Кочук (голман, Бурсаспор) слободан
Жан Мишел Сери (средина, Фулам) 1.500.000 позајмица
Марио Лемина (средина, Саутемптон) 1.000.000 позајмица
Флорин Андоне (напад, Брајтон) 700.000 позајмица
Емре Мор (напад, Селта Виго) 500.000 позајмица
Стивен Н'Зонзи (средина, Рома) позајмица

Када долазе као слободни играчи за које није потребно платити обештећење, фудбалери и даље нису доведени бесплатно, јер се за такве случајеве наплаћује посебан бонус за такорећи "чисте папире". Тада играч и његов менаџер зарађују део новца који би клуб свакако потрошио у преговорима са претходним клубом, да уговор у међувремену није истекао, али се по правилу ради о знатно мањој суми.

"Императора" Терима после титуле и Купа из прошле сезоне очекује учешће у Лиги шампиона, због које је у финишу прелазног рока у Турској стигла и свакако највећа фудбалска звезда у тој земљи, "Тигар" Фалкао, о чијем се дочеку и даље говори у Истанбулу.

Од староседелаца ту су Софијен Фегули, Жан Беланда, Емре Акбаба, Фернандо Муслера, Маркао, Мартин Линес, Маријано, Јуто Нагатомо и други, па Терима чека тежак посао да ову групу индивидуалаца усклади у такмичарски одговоран тим спреман за још једну трку са Фенербахчеом и Бешикташом, али и све већим бројем изазивача "велике тројке" из Стамбола и остатка Турске. 

Освајач 22 титуле и 18 Купова налази се у Групи А Лиге шампиона са Пари сен Жерменом, Реал Мадридом и Клуб Брижом.

Портал "Трансфермаркт" само Серија (28) и Н'Зонзија (30) процењује на 25 и 23 милиона, до Лемина (26) вреди десетак милиона евра мање.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар