Лазар Марковић поново у Партизану!

Бивши репрезентативац Србије и фудбалер Ливерпула вратио се у београдски Партизан пошто је договор постигнут у смирај летњег прелазног рока.

Фудбал 03.09.2019 | 23:30
Лазар Марковић поново у Партизану!
Лазар Марковић је последње појачање београдског Партизана који ће ове сезоне играти у Лиги Европе, објавио је клуб из Хумске.

Деловало је да ће Партизан завршити летњу пијацу без нападача, после одласка Огњена Ожеговића, али је "Парни ваљак" ипак имао другачије планове.

У Хумску се, после неколико покушаја, вратио Лазар Марковић и потписао уговор на три године! Пошто је Марковић без клуба, није постојала препрека да га београдски Партизан врати у своје редове.

Слику Марковића са шалом Партизана објавио је клуб на свом "Твитер" профилу уз опис "Стигло појачање".

Некада велика нада Партизана поново ће носити црно-бели дрес:

Лазар Марковић се вратио у Партизанкао слободан играч!

Уговор је потписан на три године, а 25-годишњи крилни фудбалер вратио се у Хумску после шест година проведених у иностранству. 

У међувремену је био члан Бенфике, Ливерпула, Фенербахчеа, Спортинга из Лисабона, Хала, Андерлехта и Фулама, али осим у првој сезони по доласку у Бенфику, потом и првих годину дана у Ливерпулу, није се наиграо фудбала. 

Последњих сезона каријера му је у паду, па се у Хумској надају да ће успети да га "оживе" и врате на некадашњи ниво, који му је донео и статус репрезентативца Србије.

Довео је Партизан појачање у нападу! Ново-старо лице у Хумској, којем ће се Гробари обрадовати. Уговор са Партизаном и то на три године потписао је Лазар Марковић, некадашњи репрезентативац Србије. И што је најважније, улетео је "у пуцањ", па је лиценциран и за Лигу Европе два сата пре истека рока!

Када су навијачи већ дигли руке да ће клуб довести новог нападача у смирај прелазног рока, одјекнула је бомба из Хумске. Преговори две стране су дуго трајали, малтене целог лета, али је све време била превелика дистанца између клуба и Марковића у условима.

На крају, ипак, како је објавио Телеграф, услови су утаначени, а препрека за реализацију посла није било ни због тога што је прелазни рок званично завршен, јер Марковић стиже у Партизан као слободан играч, пошто му је на крају прошле сезоне истекао уговор са Ливерпулом.

Можда се може рећи да Марковић није тип нападача који је Партизану потребан, она класична деветка, као што је Умар Садик или Огњен Ожеговић, који је отишао у Дармштат, али ће Лазар сигурно бити од велике користи црно-белима, поготово за Лигу Европе, јер је скупио доста искуства наступајући у Португалији, Енглеској, Турској, Белгији...

Марковићу је повратак у Партизан можда и најбоља опција од свих које је имао овог лета, јер се вратио у добро познату средину, у којој је фудбалски проходао, у којој је одскочио у звезде и где ће моћи да рехабилитује каријеру, која је кренула странпутицом од дана када је прешао у Ливерпул, који није имао стрпљења за њега, већ га је слао на позајмице широм континента.

Помињало се током летње "пијаце" да би Лазар Марковић могао да пређе у загребачки Динамо, али та информација, да преговори постоје, нигде није добила званичну потврду.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар