Слободни у Европи, има ли правог нападача за Партизан?

Велики број атрактивних имена у понуди, Парни ваљак тражи искусног голгетера, који би представљао право појачање за екипу Сава Милошевића.

Фудбал 03.09.2019 | 23:10
Слободни у Европи, има ли правог нападача за Партизан?
Пала је завеса на још један прелазни рок, клубови су последњег дана комплетирали своје тимове за ову сезону, али тржиште још увек није у потпуности затворено. У понуди су још увек слободни играчи, који до 2. септембра нису успели да пронађу адекватан тим за себе, па ће поједини клубови у "надокнади времена" покушати да искористе своју шансу и дођу до појачања. Међу њима је и Партизан, који данас има рок да доведе једног слободног нападача, а како је најављено из Хумске у питању би требало да буде искусни инострани голгетер. Парни ваљак је одласком Огњена Ожеговића у Дармштат остао на само двојици шпицева, а то су Умар Садик и млади Петар Гигић. Јасно је да ће за Европу бити неопходно да се ангажује још један играч на овој позицији у тиму.

Али прво да се вратио на оне слободне играче који су највреднији на тржишту. Први је француски мајстор Хатем бен Афра, који се и последњег дна повезивао са озбиљним клубовима као што су Вест Хем и Фјорентина, али до коначног договора није дошло. Слична је ситуација и са Вилфридом Бонијем, око чијег имена су се помињали Вест Хем и Брајтон. Нападач са Обале Слоноваче је јуче стигао на преговоре са Брајтоном, али званични параф још увек није уследио.

Дугогодишњи крилни везиста Атлетик Билбаа Марк Сусаета такође је слободан у избору средине. Помињали су се разни шпански клубови, међу којима је и Еспањол, постојала је опција одласка у МЛС, а озбиљно је у причу ушла и јапанска Гамба Осака. Али 31-годишњи везиста још увек ништа није потписао.

Фреди Гуарин је у групи такозваних "озбиљних играча" који себи нису пронашли клуб овог лета. Он се на крају сезоне растао са Шангај Шенхуом, али није постигао договор ни са једним другим клубом. Врло актуелан је постао и Шинђи Оказаки, који је баш јуче, последњег дана прелазног рока раскинуо са Малагом. Од јапанских слободних играча високу тржишну вредност има и Кејсуке Хонда, који нема клуб након растанка са Мелбурном. 

Још увек прилично интересантна имена на тржишту могли би да буду Анхел Ромеро, Хајнц Линдер, ДаниСимпсон, Џо Ледли, Андреа Бертолачи, Жонатас, Сомаила, Муканђо, Иван Стринић, Мартин Олсон, ФабиоКоентрао, Јоан Гуркуф...

Нема сумње да ће у Хумској знатно мање водити рачуна о имену нападача, већ да ће се водити његовим физичким стањем и могућношћу да одмах донесе неопходан квалитет екипи Сава Милошевића.

ТОП 10 НАЈВРЕДНИЈИХ СЛОБОДНИХ ИГРАЧА:

1. Хатем бен Арфа (офанзивни везиста) - 6.000.000 евра
2. Маркел Сусаета (крилни везиста) - 6.000.000 евра
3. Вилфрид Бони (нападач) - 5.500.000 евра
4. Фреди Гуарин (централни везиста) - 4.500.000 евра
5. Шинђи Оказаки (нападач) - 4.000.000 евра
6. Лазар Марковић (крилни везиста) - 4.000.000 евра
7. Бакари Сако (крилни везиста) - 4.000.000 евра
8. Кејсуке Хонда (крилни везист) - 3.500.000 евра
9. Дани Симпсон (десни бек) - 3.500.000 евра
10. Хањнц Лајнднер (голман) - 3.500.000 евра

Извор: моззартспорт

Фото: Схуттер Стоцк

Коментари / 0

Оставите коментар