СП: 6 репрезентација прошло, 6 већ испало!

Нигерија благо разочарање! После другог кола Мундобаскета у групама А, Б, Ц и Д остале су још само две дилеме везане за пласман у наредну фазу.

Кошарка 03.09.2019 | 18:27
СП: 6 репрезентација прошло, 6 већ испало!
Репрезентације Пољске, Аргентине, Русије, Шпаније, Србије и Италије пласирале су се у другу групну фазу Светског купа у Кини, пошто су у прва два кола оствариле стопроцентан учинак.

Пољска и Шпанија већ знају да ће у новој групи стартовати са скором 1-0, пошто су победиле обе екипе које су кандидати да им се прикључе у 16 најбољих.

У А групи ће уз Пољаке проћи победник меча Кина - Венецуела, док "црвена фурија" у Ц групи мирно чека исход утакмице Порторико - Тунис.

То су, дакле, мечеви у којима је улог опстанак у борби за највиши пласман (поражени иду у разигравање од 17. до 32. места), док ће се дуели Аргентина - Русија у групи Б и Србија - Италија у групи Д водити за прво место и бољу почетну позицију у другој фази.

Подсећамо да ће се резултати тих утакмица рачунати у новим групама, из којих такође две од четири екипе пролазе у четвртфинале.

Од репрезентација које су испале највише може да жали Иран, који је у првом колу испустио 19 поена предности против Порторика.

Нигерија је с обзиром на солидан индивидуални квалитет могла да одигра много боље.

"На папиру" 0-2 из дуела са Русима и Аргентинцима није трагедија, али пошто су их многи сматрали потенцијалним пријатним изненађењем, чак и кандидатом за четвртфинале, онда се може рећи да су Амину, Окоги и другови - подбацили.



Обала Слоноваче, Јужна Кореја, Ангола и Филипини објективно нису ни имали шта да траже...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар