Разјарени бик улетио на трибине међу гледаоце

У шпанском граду Видрересу током традиционалног фестивала повређено је укупно 17 људи када је бик изненада прескочио ограду и утрчао у гледалиште.

Занимљивости 03.09.2019 | 09:50
Разјарени бик улетио на трибине међу гледаоце
Инцидент се догодио у недељу увече током локалних годишњих свечаности у Видрересу у покрајини Ђирони на североистоку Шпаније.

Бик је изненада прескочио ограду арене и утрчао у гледалиште рушећи све пред собом. Изненађени гледаоци су у паници покушали да се склоне или сакрију, но њих 17 није успело.

Бик је успео да пронађе излаз из арене и стигне до паркинга пре него што су чувари успели да га онеспособе.

Стање две најтеже повређене особе, како је саопштио владин координациони центар за хитне случајеве, налазе се у критичном стању и пребачене су у болницу у Ђирони, а две у локалној болници. Већина повређених је збринута на лицу места.

Драма се догодила само дан пошто је у болници преминуо мушкарац који је био повређен током годишњег фестивала у Кастељони, на источној обали Шпаније.

Борци за права животиња на друштвеним мрежама изразили су свој протест против оваквих фестивала, наводећи да је лицемерно забранити борбе бикова у Каталонији, али дозволити да се настави са организацијом оваквих фестивала.



(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар