Беретини у четвртфиналу УС Опена!

Италијански тенисер Матео Беретини елиминисао је Андреја Рубљова са 3-0 у сетовима и пласирао се у четвртфинале Грен Слема у Њујорку.

Тенис 02.09.2019 | 23:14
Беретини у четвртфиналу УС Опена!
Матео Беретини је снажно почео овај сусрет и фактички "самлео" Андреја Рубљова у првом сету дозволивши му само један освојен гем за 26 минута игре.

Беретини је у првом сету направио два брејка и искористио прву сет лопту како би на убедљив начин повео са 1-0 и пренео моментум у даљи ток меча.

Рус је нешто боље почео други сет, лако је освојио први гем, да би други препустио Беретинију и у трећем је виђена лавовска борба, па је је италијански представник ипак успео да направи брејк и поведе са 3:1, искористивши 4. брејк лопту.

Није било брејкова до краја сета, па је Беретини добио са 6:4. Трећи сет се испоставио као последњи на мечу. Оба тенисера су се одлично држала, нису препуштала противнику лаке поене, а два брејка која смо видели десила су се пред крај, када је Беретини повео са 6:5, а Рубљов изједначио на 6:6.

У тај-брејку се такође водила љута битка између Рубљова и Беретинија, али је Италијан успео да са 8:6 присвоји овај меч после три сета и пласира се у четвртфинале, где ће играти против бољег из дуела Монфис – Андухар.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар