Тако смо 2017. изгубили Лазића, па је Богдан финале играо исцрпљен!

Марко Гудурић избегао је повреду у последњој четвртини меча против Филипина, али Александар Ђорђевић је поново упозорио људе из ФИБА да морају оштрије да се боре против неспортског понашања.

Кошарка 03.09.2019 | 19:43
Тако смо 2017. изгубили Лазића, па је Богдан финале играо исцрпљен!
Пол Џон Далистан добио је неспортску личну због фаула над Марком Гудурићем при вођству Србије од 101:51, а цела ситуација је поред аут линије изазвала жустру реакцију Александра Ђорђевића.

Селектор Србије рекао је новинарима да стручни штаб посвећује посебну пажњу том аспекту припреме, како би могућност инцидената или повреда играча била сведена на најмању меру.

"Пред сусрет са Анголом смо препознали прљаву игру кошаркаша са бројем девет (Леонел Пауло - прим. аут), за ког сам видео да је данас ударио главом једног италијанског играча (Ђентилеа). Ми смо екипу упозоравали баш на то и показали им пар снимака. Исто тако не бих волео да изгубимо играча из ротације због клизећег старта у другој утакмици шампионата", поручио је Ђорђевић.

"За мене постоји јака, физичка, мушка игра у границама фер-плеја, али прљавштина не. И зато сам одреаговао".

Он је "премотао филм" две године уназад, на Еуробаскет у Истанбулу, када су већ десетковани "орлови" у првом колу практично изгубили Бранка Лазића.

Борбени бек покушавао је да се врати у строј, закључно са утакмицом осмине финала, али није ишло. На терену је проводио тек по неколико минута, да би у последња три меча на првенству био потпуно ван комбинације.

"Тај детаљ ће ми остати у сећању дуго, дуго. У мечу против Летоније десио се крајње некоректан старт њиховог играча (Јаниса) Тиме, који је ударио Лазића док је био на земљи. Види се на снимку како ја тражим искључење, а добио је само намерну личну", емотивно је причао селектор Србије.

"Видели сте како је Богдановић исцрпљен дошао до финала, излазио из игре и масирао се ледом, јер током шампионата није имао минуте одмора које је требало да му да играч као што је Лазић. Консеквенца за Летонију је била нула, јер је Тима сутрадан играо против Белгије и дао 25 поена. А за мене је то био потез који је требало да се казни са две утакмице неиграња. Тако се не контролише једно такмичење и то сам рекао једном функционеру ФИБА".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар