Сале: Италија је изазов, али знамо шта желимо!

Селектор Србије после другог убедљивог тријумфа на Мундобаскету изјавио да је екипа спремна за теже и неизвесније утакмице, које долазе од среде и окршаја са "азурима" за прво место у групи.

Кошарка 03.09.2019 | 12:07
Сале: Италија је изазов, али знамо шта желимо!
Александар Ђорђевић је и други меч у Д групи Светског купа завршио без уобичајеног стреса који доноси вођење националног тима.

Србија је победила Филипине 126:67, безмало са 60 поена разлике, чиме је завршена незванична "фаза загревања" на овом великом такмичењу.

"Имали смо добар приступ, озбиљан колико је могао да буде. Тражили смо то од играча и то су урадили. Срећан сам због тога. Знамо да ће трећа утакмица у групи бити најтежа, спремамо се за највећу битку против Италије. Знамо шта желимо и шта треба да урадимо, сви су у ритму, па и Бјелица који се вратио, то је добро за нас", рекао је Ђорђевић.

Две селекције састале су се два пута у припремном периоду, тако да су имале прилике да се одлично упознају.

Оба меча добили су "орлови", али за разлику од оног у Атини, у Шењангу пре 10 дана им се десио велики пад у последњој четвртини (серија 0:17), па су славили тек после неизвесне завршнице.

"То је велики изазов за нас. Поштујемо их, знамо како играју, много бољи су овде него у припремама, имају нека важна имена поново у тиму, то су Галинари и Датоме пре свих. Играју добру кошарку, одлично шутирају, а првом четвртином против Филипина су показали да су у форми. Морамо да будемо опрезни и максимално мотивисани како бисмо остварили победу".

Упитан да ли га нешто брине после победа у групи укупном разликом од 105 поена, одговорио је да нема ничега конкретног...

"Нећемо више побеђивати са 50 поена разлике, али морамо да наставимо да побеђујемо. Италијани знају нас, као и ми њих и биће то сјајан меч. У неким групама се од почетка знало које две екипе ће отићи даље, а ово је једна од таквих. Не знам да ли је то добро за Светски куп, каква је корист нама или Филипинима од оваквих мечева. Немам брига, припремам тим за следећи окршај".

На питање у чему "орлови" још могу да буду бољи, прво се насмејао.

"У свим аспектима игре. Знамо шта желимо да играмо, знамо у чему смо добри. Некада компликујемо, а кошарка је најлепша када се игра једноставно".

Што се тиче Филипина...

"Шта да кажем, тежак пораз је увек тежак. Поштујемо сваког противника, играјући најбоље што можемо. Мислим да су показали брзину, али им недостаје квалитет. У односу на европске екипе које играју јаку физичку кошарку, то је проблем".

У финишу је један противнички играч грубо фаулирао Марка Гудурића и изазвао Ђорђевићев гнев.

"Не волим прљаве потезе. Не волим када делује као да желите да повредите мог играча, то не желим у другој-трећој утакмици на такмичењу. Мора да се игра мушки, али уз фер-плеј, то тражим од мојих играча, па и свих других. Тако се не третира противник", поручио је "Сале Национале".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар