Пад нарко групе: Гаврило Принцип на пакетима кокаина

На Атланском океану у понедјељак полиција је зауставила једрилицу, разоткрила криминалну групу и заплијенила 800 килограма кокаина.

Свијет 02.09.2019 | 18:17
Пад нарко групе: Гаврило Принцип на пакетима кокаина
Групу криминалаца чине и држављани Србије, а на пакетима пронађене дроге залијепљене су фотографије Гаврила Принципа.

Кокаин, различита рачунарска опрема, више мобилних телефона и обилна документација заплијењени су у конструкцији једрилице, а том приликом шпанска полиција ухапсила је тројицу осумњичених чланова организоване криминалне групе, која се терети да се у дужем временском периоду бавила кријумчарењем великих количина кокаина из Латинске Америке у Европу, пише у саопштењу МУП-а Србије.

Како се наводи, шпанска полиција ухапсила је држављанина Мексика Е.А.А.Ц (24), држављанина Русије С.Р. (48) и српског држављанина В.Ф. (45), док су истовремено у Србији због сумње да су починили кривична дјела удруживање ради вршења кривичних дјела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога ухапшени М.Ђ. (66) и Д.Ђ. (39), обојица из Шида, а за једном особом је расписана потрага.

Осумњиченима који су ухапшени у Србији одређено је задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Тужилаштву за организовани криминал.

Приликом претреса на четири локације у Србији полиција је заплијенила документацију у вези с уплатама и исплатама, те трансферима новца осумњиченима који су ухапшени на једрилици, авио-карте, нотесе, меморијске картице, више усб-ова, мобилне телефоне, као и опрему и уређаје за неовлашћено аудио и видео снимање, преноси "Б92".

Припадници ове организоване криминалне групе терете се да су, у више наврата, путовали у земље Латинске Америке, гдје су вршили припреме за преузимање и кријумчарење кокаина.

Сумња се да су за потребе транспорта кокаина купили једрилицу на којој су у Мексику извршили неопходне преправке у конструкционим шупљинама пловила.

Након извршених преправки, припадници организоване криминалне групе су, како се сумња, преузели кокаин у Латинској Америци, сместили га у припремљене конструкционе шупљине и кренули ка Европи, гдје су заустављени од стране шпанских надлежних органа у близини Азорских острва.

(Б92)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Зајебант

02.09.2019 16:22

Одлицна реклама за Србе .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Зајебант

02.09.2019 16:43

Јадан Гаврило на шта спаде.

Name

W

02.09.2019 16:37

Па Србска посла чак и Гаврило заврши као нарко трафикант. Све што вреди ми усеремо понизимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Педја

02.09.2019 17:33

Ако плате кауцију,бице ослободјени,то је сигурно!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Педју

02.09.2019 21:29

Јој Педја да те познајем одвалиио би ти шамарчину да се окренеш око себе исто као и бокиу да га знам уфффффф