Гдје је Федерер у Новаковим поразима?

Елиминација Ђоковића је одавно прилика каква се "не пропушта", јер Федерер и Надал заједно имају ниједну грен слем побједу над Србином у претходних пет сезона. Вавринка их има три.

Тенис 02.09.2019 | 20:02
Гдје је Федерер у Новаковим поразима?
Новак Ђоковић дочекаће 2020. годину са 16 грен слем трофеја у каријери, након што је одбрану УС опен титуле завршио предајом Стену Вавринки у мечу осмине финала.

Звиждуке њујоршке публике је могао да игнорише, али бол у лијевом рамену не, па је почетком трећег сета "бацио пешкир", честитао Швајцарцу и лоше расположен напустио "Артур Еш", на чијим трибинама је поново било превише срећних што "Број 1" неће освојити пети од посљедњих шест "мејџора".

Како су током претходних пет сезона Роџер Федерер и Рафаел Надал педантно и готово без изузетка освајали оне грен слем турнире који нису припали Ђоковићу (9), нарочито током његове двогодишње борбе са повредом десног лакта и другим изазовима са којима се сусретао, било би изненађење уколико већ за шест дана Швајцарац или Шпанац не повећају предност у вјечној трци са најмлађим архи-ривалом.

То је одавно већ прилика каква се "не пропушта", јер Федерер и Надал заједно имају ниједну грен слем побједу над Ђоковићем у претходних пет сезона.

Посљедња је она Рафина из финала Ролан Гароса 2014. године, када су Парижани овацијама довели Новака на ивицу суза и показали му колико вјерују у то да ће једног дана комплетирати "Златни слем".

Услиједила је незабиљежена доминација у двије епизоде, до растанка са Марјаном Вајдом и од повратка Марјана Вајде, током које је Ђоковић забиљежио 122 побједе и свега 13 "мејџор" пораза, од којих му је ТРИ нанио исти играч – Вавринка!

Стен је "скупо наплатио" побједе над Новаком у Паризу 2015. и Њујорку 2016, освојио је двије од три грен слем титуле у ери у којој је то најтеже у посљедњих 130 година. Поред Вавринке, само је још Енди Мареј на Вимблдону 2016. успио да паузира тениски рат "Велике тројке", која је почистила 16 од посљедњих 19 трофеја.

Док чекамо исход посљедњег ове сезоне, допунићемо листу Новакових грен слем пораза трећом "звјездицом" поред презимена Вавринка.Колона Федерер и даље је празна…



Новакови ГС порази од 2014. године:

Рафаел Надал *

Кеи Нишикори *

Сем Квери *

Денис Истомин *

Томаш Бердих *

Хјеон Чунг *

Марко Чекинато *

Доминик Тим *

Стен Вавринка ***

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар